• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
"Ortak paydamız İslam`dır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Mardin'in Midyat ilçesinde Azim-Der'in organizesiyle düzenlenen mevlit etkinliğinde, ümmetin kurtuluşunun Hazreti Muhammed'in sünnetine sarılmak ve ortak payda olan İslam'ın tevhit bayrağı altında toplanmakla mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla Midyat İlçe otogarı yanında mevlit etkinliği düzenlendi. Sunuculuğunu Hidayet Çapar'ın yaptığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlidi Şerif ve ilahilerin seslendirilmesinin ardından Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılınç bir konuşma yaptı. Alanı dolduran Midyatlılara seslenen Kılınç, bu alandan gönderilen selamların Efendimize mutlaka ulaştığını, bunun ispatının da Ashab-ı Kiramdan Hubeyb bin Adiyy olduğunu söyledi.

"Ortak paydamız İslam ve Tevhit bayrağıdır".
Tek önderin Hazreti Muhammed, ortak paydalarımızın da İslam ve tevhit bayrağı olduğuna dikkat çeken Kılınç şunları söyledi: "Savaşların kızıştığı şu 21'inci asırda, İslam coğrafyasında modern haçlıların (ABD-AB) her taraftan Müslümanlara saldırdığı bir zamanda, Müslümanlar Efendimizin arkasına sığınmıştır. Bu sığınma bizi zafere götürecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın. Tarih boyunca Peygamberin sünnetine ve İslam'a sarılan, bu tevhit bayrağını dalgalandıran, er ya da geç, vallahi zafere ermiştir. Sen şahit ol Ya Rabb! Bugün coğrafyamızın farklı bölgelerinde, farklı bayraklar dalgalanmaktadır. Ama bu coğrafyadaki insanlar sahabeler gibi tekrar tevhit bayrağını eline almış, İslam coğrafyasındaki zulümleri bertaraf etmek ve modern haçlıları bu coğrafyadan def etmek için çoluğuyla çocuğuyla mücadeleye başlamıştır. Bütün çocuklarımızın ellerinde bu tevhit bayrağının olması geleceğin müjdesidir."

"72 Millet tevhit bayrağı altında birlikte yaşıyordu"
Tarihte Araplar, Kürd'ler, Türkler ve Acemler gibi 72 milletin İslam'ın tevhit bayrağı altında kardeşçe yaşadıklarını hatırlatan Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "11'inci yüzyılda bugün olduğu gibi coğrafyamızı işgal eden haçlılar (ABD-AB) 800 yıl önce de geldiler. 11 sefer düzenlediler bu coğrafyaya. Ama ne oldu? Dönemin Selahaddin'i Eyyübi'si bu bayrağı eline alarak Haçlıları bu topraklardan çıkardı. Ve bu bayrağın gölgesi altında Araplar, Kürtler, Türkler ve Acemler gibi 72 millet omuz omuza vererek İslam'ın kardeşlik şiarıyla haçlıları çıkardılar bu coğrafyamızdan. Ve bugün inşallah Selahaddin'in torunları tekrar bu bayrağı eline almıştır. Onun için biz her zaman ve platformda diyoruz ki ortak paydamız İslam'dır. Türkçülük, Kürtçülük ve Arapçılık değildir. Peygamberimiz de bu kavmiyetçiliği şeytanın hilesi olarak ilan etmemiş miydi? Etmiştir. İşte kim bu kavmiyetçilikle üstünlük taslarsa Allah onları rezil ve rüsva edecektir. Onun için biz diyoruz ki ortak paydamız İslam'dır. Ortak bayrağımız tevhit bayrağıdır. Bunda tüm bayrakların rengi vardır. Biz hiçbir bayrağı ve dili inkar etmiyoruz. Müslümanların ortak lideri Hazreti Muhammed, ortak bayrağı tevhit bayrağıdır. O'nun dışında lider tanımıyoruz. O'nun dışındaki liderlikler bizi uçuruma yuvarlayacaktır." dedi

"Onu anlamak ve sünnetini yaşamak kurtuluşumuz olacaktır"
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun temasını da açıklayan Kılınç, başta bölgemizin ve dünyanın kurtuluşunun Efendimizi anlamak ve sünnetini yaşamaktan geçtiğine vurgu yaptı. Kılınç son olarak "Bugün halkımız bu bayrağın adaletini dünyaya yaymaya namzettirler. Onun için Midyatlı kardeş ve bacılarım! Hazreti Peygamberin sünnetine sahip çıkınız. Vallahi bunda izzet vardır. İslam'da izzet vardır. İslam'ın dışındaki bütün yollarda zillet vardır. Sahibini zelil ettikçe ediyor. Tarih buna en iyi şahittir. İslam bize izzeti bahşetti. İnşallah onun sünnetini yaşamakla önümüzdeki bu engelleri aşabiliriz." şeklinde konuştu.

Katılımın yüksek olduğu mevlit etkinliği Adana Grup Kervan ilahi Grubu ses sanatçılarından Emrullah Karabulut ve Ekrem Özmen'in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğin yapılacağı alan tevhit bayrakları ve peygamberi öven afiş ve brandalarla süslenerek hazır hale getirildi. Özellikle genç ve çocuklar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. "Onu örnek almadıkça insanlık huzur bulamaz." sözünün yazıldığı pankart oldukça dikkat çekti.

Vatandaşlar, kurulan kontrol noktalarından üst aramasından geçirilerek alana alındı. Platform görevlileri de alana gelen vatandaşların yerleşmelerine yardımcı oldu. Hem erkek hem de kadınların bulunduğu alanlarda kermesler açıldı.

Maneviyatın doruğa çıktığı etkinlikte, Yasir Çelik Türkçe, Furkan Aktaş ise Kürtçe Mevlid-i Şerif okudular. Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu yıl ki  mesajını ise Selman Aygün okudu.

Etkinliğe Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılınç, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, bölge alimleri ve kanaat önderleri ile çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Okunan mevlide halkın salâvat ve tekbirlerle iştirak ettiği gözlemlendi. Seslendirilen ilahilerinin ardından mevlit etkinliği, Muhammed Yeniay'ın Esma-ül Hüsna ile yaptığı duayla sona erdi. (Süleyman Tunç/Cihat Şayık-İLKHA) 
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir