• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

2 Nisan 2018 tarihinde başlayan kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi başvurularının 30 Nisan 2018 Pazartesi günü (bugün) mesai saati bitiminde sona erecek.

Nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimlerinde uygulanan Genç çiftçi desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçiler ön başvurularını, https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurularını ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine şahsen yapabiliyorlar.

Kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında; kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor.

Genç çiftçi desteği için, tebliğin yayımlandığı tarih olan 24 Mart 2018 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış çiftçilerin başvuruda bulunabilecekler.