• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Futbolun Muhammed Ali`si: Salah
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin/Doğruhaber

Muhammed Salah dünyada en çok konuşulan futbolculardan biri. İngiltere Premier Lig'in köklü takımlarından Liverpool'da geçirdiği ilk sezonunda tüm kulvarlarda 42 gol ve 15 asistlik istatistikleri ile görkemli bir yıl geçiriyor.

RAKİPLERİ MESSİ VE RONALDO

Takımının Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'yi eleyerek 2007-08 sezonu sonrası ilk kez yarı finale çıkmasını sağlayan isimlerin de başında gelen Mısırlı yıldızın ismi, futbol dünyasının en büyük yıldızları Barcelonalı Lionel Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo ile birlikte anılmaya başladı. Orta sahanın maestrosu olarak attırdığı goller kadar fileleri de en çok havalandıran isim olması en çok Liverpool taraftarlarını mutlu ediyor. Salah'ın attığı gollerden sonra secde ederek şükretmesi de tribünlerin heyecanla beklediği anlardan biri haline geldi. Müslüman futbolcunun secde etmesi Liverpool tribünlerinde yeni bir tezahüratın doğmasına neden oldu. Salah'ın ismi ile başlayan tezahüratın en dikkat çekici cümleleri, "Eğer birkaç gol daha atarsa, ben de Müslüman olacağım" ve "Benim olmak istediğim yer onun oturduğu cami."

SIRADA DÜNYA KUPASI DA VAR

Mısırlı yıldızın başarısı ve gollerinden sonra secdeye yatması dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları da çok mutlu ediyor. Müslümanlar onun golleriyle, performansıyla, olgun karakteri ve vakur duruşuyla gurur duyuyor. Salah, Müslüman sporcular arasında en ilham verici olarak görülen ünlü boksör Muhammed Ali ile NBA'de Los Angeles Lakers forması ile efsaneleşen ünlü ABD'li basketbolcu Kerim Abdülcabbar'la kıyaslanıyor. Salah futbolun zorlu arenası Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile yarı finalde, Mısır Milli Takımı ile de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda müthiş formunu ve performansını sürdürmeye çalışacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir