• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Türkiye`nin en büyük bilimsel etkinliğinde 110 bin TL ödül!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye`nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen Turkish Airlines Science Expo, 4 gün boyunca yüzlerce öğrenciyi bilimsel çalışmalarla buluşturdu. THY'nin sponsorluğunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ev sahipliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle bu sene 7.'si gerçekleştirilen Science Expo, ödül töreniyle sona erdi.

TEMA: ‘GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ`

Bu kez ‘Geleceğin Teknolojileri` ana temasıyla düzenlenen festivalde, 100 civarında öğrenci ve öğretmen atölye çalışmalarına katıldı. 628 öğrencinin aynı anda ‘mangala` oynaması ile dünya rekoru kırıldı. Polonya, Tayvan, Suudi Arabistan, Fransa, İtalya, Hollanda ve Singapur‘dan gelen ekipler, atölye çalışmaları ve bilim gösterileri gerçekleştirdi. Festival kapsamında 6 farklı başlıkta 9 proje yarışması yapılırken, 120 farklı alanda atölye çalışmaları, bilim gösterileri, simülatörler, bilim konferansları, konserler, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri düzenlendi. Tüm üniversiteler arasından seçilen, bilime meraklı 200 gönüllü 7. Turkish Airlines Science Expo boyunca görev aldı.

"SCİENCE EXPO, ULUSLARARASI MARKA OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sene Science Expo'da rekorlara imza attıklarını, 4 gün boyunca 192 bin ziyaretçinin festivale katıldığını ifade etti. 120 farklı atölye çalışmasına 78 binden fazla kişinin iştirak ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, 8 farklı ülkeden misafirlerin de organizasyondaki yerini aldığını hatırlattı. Kalkınmak, ihracat ve gayri safi milli hasılanın artması için yerli ve milli üretim konusunda farklı ürünler çıkartmak gerektiğini anlatan Başkan Alinur Aktaş,

" Geleceğin bilim insanları ve teknolojileri için bu festival başlangıç aşaması oldu. Birkaç sene sonra Science Expo uluslararası bir marka olacaktır. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GENÇ BEYİNLERE GEREKLİ ZEMİNLERİ SUNAN SCİENCE EXPO ÖNEMLİ BİR BİLİM ŞENLİĞİ

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise, festival kapsamında dopdolu bir 4 günün geçirildiğini söyledi. Ülkemizin ve bölgenin kalkınma planları çerçevesinde festivale destek verdiklerini belirten Gerim, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak için yüksek teknolojili ürünlerin kapasitesinin artırılmasının önemine değindi. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuzu hatırlatan Gerim, genç beyinlere gerekli zeminleri sunan Science Expo'nun önemli bir bilim şenliği olduğunu dile getirdi.

ONLARCA EKİP, KIYASIYA MÜCADELE 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim tarafından proje yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Bu sene dördüncüsü yapılan proje yarışmasına, Türkiye`deki tüm okullardan toplam 1265 başvuru alındı. Science Expo Proje Yarışması`nda finale kalan 50 proje, İnsansız Hava Araçları ve Drone Yarışması`nda 50 ekip, Autodesk Tasarım ve Modelleme Yarışması`nda 25 ekip-toplam 75 kişi, Mangala Yarışması`nda 4000 öğrenci, Meslekler Yarışıyor`da da her kategoride 32`şer ekip mücadele verdi. Proje Yarışması`nda finale kalan çalışmalar, alanında uzman jüri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından belirlendi. Dereceye girenlerin dışında finale kalan tüm projelere 500 TL mansiyon ödülü verildi.

TOPLAM 110 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Meslek Yarışıyor kategorisinde; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makina Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi alanlarında dereceye girenler ile Mangala Turnuvası`nda 3.-4. sınıflar, 5.-6. sınıflar, 7.-8. sınıflar ve Lise Kategorisi'nde dereceye girenler ödüllendirildi.

Ayrıca Autodesk kategorisinde birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye 1000 TL ödül verildi. Tasarla Yap Uçur-Drone kategorisinde birinci 3000 TL, ikinci 2000 TL, üçüncü 1000 TL kazanırken, Tasarla Yap Uçur-İHA  kategorisinde birinci 3000 TL, ikinci 2000 TL, üçüncü 1000 TL aldı. 6 adet mansiyona da 500'er TL takdim edildi. Proje Yarışması'nın Çocuk Mucitler kategorisinde birinciye 6500 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL; Genç Mucitler kategorisinde birinciye 11.000 TL, ikinciye 7500 TL, üçüncüye 4000 TL; Usta Mucitler kategorisinde birinci ekibe 20.000 TL, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 6000 TL para ödülü verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir