• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Peygamberimiz ümmet için kurtuluş rehberidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Siirt'te "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen mevlit etkinliğine katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı ile paylaştı.

Mehmet Tahir Yoğruş (75), "Peygamberler Allah'ın yarattığı en şerefli ve seçkin kullardır. Peygamberimiz de seçkin peygamberlerden biridir. Bugün onun kutlu viladeti. Önce Allah'a daha sonra Hazreti Muhammed (sav)'in getirdiklerine iman ediyoruz. Ondan önce gelen peygamberlerin şeriatına da iman ediyoruz. Büyüklerimize, annelerimize, çocuklarımıza, kardeşlerimize, Peygamberimizi anlatacağız ve onun yaşantısını hayatımızda tatbik edeceğiz." şeklinde konuştu.

"İnsanlığın en doğru örneği Hazreti Peygamber olmuştur"

Tarihin bize insanlığın en doğru modelinin Peygamberimiz olduğunu gösterdiğini söyleyen İbrahim Ethem Göztok, "Türkçe öğretmeniyim. 4 senedir eğitim camiasının içerisinde bulunuyorum. Eğitimde sürekli insanlara rol model olarak birilerini göstermeye çalışıyoruz çünkü kişinin eğitimde başarılı olması için önünde doğru örnekler olması lazım. Ama tarih bize göstermiştir ki insanlığın en doğru örneği Hazreti Peygamber olmuştur. Bu tarz etkinlikler de Peygamber Efendimizi (sav) tanımak için çok doğru etkinliklerdir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbim onlardan razı olsun." dedi.

"Bu tür etkinlikler kardeşliğe giden yollardan biridir"

Bu tür etkinliklerin insanlar için kardeşliğe giden bir yol olduğunu söyleyen Hüseyin Tarhan ise, "Peygamberimizin doğumu bütün Müslümanlara kutlu olsun. Bütün Müslümanları bu tür etkinliklere davet ediyorum. Bu tür etkinlikler en büyük tebliğ aracıdır. İnsanları kardeşliğe götüren yollardan biridir. Resulullah ümmet için bir güneştir, bütün Müslümanlar için bir kurtuluş, bir rehberdir. Onun yolu kardeşlik ve insanlık yoludur. Kim onun yolunu takip ederse cennete ulaşır. Kim onun yolundan da uzaklaşırsa o kişi bilsin ki cehenneme talip olmuştur." dedi.

Peygamber Efendimizin kutlu doğumunda bulunmak amacı ile etkinliğe katıldığını söyleyen Leyla Cihangir, Peygamber efendimizin kendileri için büyük bir önder olduğunu ve çocuklarımızın düzenlenen etkinlik vesilesi ile onun hayatından bir şeyler öğrenmesinin bile çok önemli olduğunu söyledi.

"Peygamberimizi çocuklarımıza rol model olarak tanıtmalıyız"

Bu tür etkinliklerin Müslümanların kardeşliğini pekiştirdiğini söyleyen Zeynep Işıktaş, "Peygamber Efendimiz bizim için çok önemli, onu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır, o ancak yaşanılarak anlaşılabilir. Onu anlatmaya kelimeler yetmez. Peygamberimizi çocuklarımıza rol model olarak tanıtmalıyız, inşallah bu tür etkinlikler sürdükçe Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyıp izinden gitmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Allah ve resulünün yoluna uymamız durumunda kurtuluşa ereceğiz"

Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için geldiğini söyleyen Mehmet Özer, "Peygamber efendimiz bizim için çok önemli, bütün Müslümanların burada toplanmaları ve Peygamberlerinin doğumunu kutlamaları gerekir. Her yıl bu aylarda Peygamberimizin doğumunu kutluyoruz. Allah ve resulünün yoluna uymamız durumunda kurtuluşa ereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Huzuru yakalamanın tek yolu bu Peygambere uymak"

Etkinliğe Siirt'in Pervari ilçesinden katıldığını Söyleyen Hamza Eren, "Öncelikle Allah bu tür etkinlikleri düzenleyenlerden razı olsun, Müslümanların bugün düştükleri durumdan kurtulmalarının tek reçetesi Allah Resulünü anmak. Onun yolundan gitmek, bu reçete ve Kur'an'a sahip çıkmaktır. Biz etkinliğe ailece geldik, bu tür etkinlikler nerede olursa olsun genelde katılmaya çalışıyoruz. Huzuru yakalamanın tek yolu bu." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir