• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Öğrencilerden dezavantajlı kişilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ile beraberindeki 45 öğrenci, Damla Projesi kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.

Ayvazoğlu ve öğrenciler, ilçedeki hayır kurumlarına, derneklere ve bazı evlere ziyaret gerçekleştirdi. Köy ziyaretleri de yapan öğrenciler, vatandaşlarla sohbet ederek, kendilerine dezavantajlı olmadıkları yönünde telkinlerde bulundular.

Şırnak ve Cizre'yi de kapsayacak bir haftalık ziyaret kapsamında Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneğini ziyaret eden öğrenciler, engellilerle sohbet ettiler.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Ayvazoğlu, ziyaret ettikleri yerlerde çevre temizliği yaptıklarını ve vatandaşlarla sohbet ettiklerini söyledi. Projenin Ankara merkezli olduğunu ve bakanlık tarafından finanse edildiğini bildiren Ayvazoğlu, "Gençler, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden bir araya geliyorlar. Burada gelip ilimlerini ve zekâtlarını veriyorlar." dedi.

Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Bangladeşli Riyad Hasan ise dezavantajlı olarak bilinen yerlere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde öğrenci ve engellileri motive etmeye çalıştıklarını söyledi.

Şırnak'ın çok güzel bir şehir olduğunu belirten Hasan, Damla Projesi sayesinde bu güzellikleri görme fırsatını yakaladığını ifade etti. (Ahmet Uçar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir