• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
"Hazreti Muhammed`in sünnetine her zamankinden daha çok muhtacız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından şehir stadyumunda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen etkinliğe Peygamber aşığı halk yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Cengiz Tan'ın yaptığı etkinlik, Musa Doğrusever Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlit-i şerif okunmasının ardından Küçük kız çocukları Arapça, Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş, İslam ülkelerinde yaşanan bunalımlara ve sıkıntılara değinerek Müslümanları vahdete davet etti.

"Bizim esas ve en önemli vazifemiz Peygamberimizi anlamaktır"

Müslümanların esas görevinin Peygamberi anlamak, onu hayatımızın, ailemizin, siyasetin, ekonominin, sosyal hayat ve eğitimin merkezine taşımak olduğunu söyleyen Oğraş, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasını baz aldık. Esasında biz, hep Peygamber efendimizi zikrediyoruz, hep onun ismini dilimizde, gönlümüzde, beynimizde, dile getirmeye çalışıyoruz. Ama anmak ve sadece ismini zikredip söylemek yeterli midir? Hayır, esas önemli olan onu anlamaktır. Onu bilfiil öğrenmektir. Yani Hazreti Muhammed (sav) anlaşılmadan, misyonu öğrenilmeden, vahyin vazifesini tebliğ ederken o mesajların içeriğinin gönüllerimize nakşolması, hayatımıza nur ve aydınlık olması için anlaşılması lazım. Onun için diyoruz ki, anmalar rutin hale gelmiştir. Bizim esas ve önemli vazifemiz onu anlamaktır. Onu bilfiil hayatımızın, ailemizin, siyasetin, ekonominin, sosyal hayat ve eğitimin merkezine taşımaktır. Eğer bizim eğitimimiz, Allah Resulü'nün getirmiş olduğu mesajlar, ilahi vahyin kültürü, ilahi vahyin direktifleri değilse o zaman sadece Hazreti Muhammed'i anmak, onu hatırlamak ne işe yarar? O zaman biz onu ve getirmiş olduğu mesajları tarihin bir dönemine adeta gömmüş oluyoruz. Özellikle genç kardeşlerim, Ashab-ı Güzin'in, Efendimizin mesajlarını, sünnetini taşımak, ihya etmek, yaşatmak ve dünyanın dört bir tarafına götürme noktasında üstlendiği görevi bizler de yapacağız." şeklinde konuştu.

"Kurtuluş reçetemiz ondadır"

Egemen güçlerin, Peygamberin misyonunu ortadan kaldırıp batının sistemini ve yaşam tarzını benimsetmeye çalıştıklarını söyleyen Oğraş, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Toplum olarak bizler, bu ülkenin halkı olarak, Allah Resulü (sav)in hayatına muhtacız çünkü kurtuluş reçetemiz ondadır. Ama gelin görün ki egemen güçlerin sahadaki sivil temsilcileri, gazeteciler, din kisvesi altına bürünenler, basın, medya Peygamberin misyonunu ortadan kaldırıp batının var olan hayatını, sistemini ve yaşam tarzını benimsetmeye çalışıyorlar. İşte biz buna hayır diyoruz çünkü bu dinin temsilcisi, bu dinin yegâne sahibi Hazreti Muhammed (sav) bizden kendisine tabi olmamızı, kendisinin görevini üstlenmemizi istedi ve bizler de bugün için varız. Fakat gelin görün ki bugün İslam ülkelerinde yaşanan bunalımları, yaşanan sıkıntıları gördüğümüz zaman yüreğimiz parçalanıyor. Gözlerimizdeki yaşlar dinmiyor."

"Neden hep Müslümanlar ölüyor?"

Müslümanların tek ses olamamalarına da sitem eden Oğraş, "farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeye ve bütün Müslümanları kardeş olmaya" davet etti.

Oğraş şunları söyledi: "Neden biz gücümüzü toplamıyoruz, neden dinimizin mesajlarını tahrif ediyorlar ve neden biz seyirciyiz, neden bugün Orta Doğu'da bütün Müslümanlar tek ses olmuyoruz? Myanmar'da kardeşlerimiz neden kan kusuyor, neden hicret ediyor, neden zulme maruz kalmışlar, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz neden eziyet çekiyor. Yemen, Suriye, Irak, Mısır, Cezayir, Libya hangi İslam ülkesini sayalım? İşte Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bütün dünyaya mesajımız budur; gelin Allah için, gelin Kur'an'ın hatırı için, gelin Hazreti Muhammed'in livasının altında birleşmeye gelin, birbirimizi sevmeye, kardeş olmaya, birbirimize hayat vermeye, farklılıklarımızı zenginlik kılmaya. Gelin kardeş olalım çünkü Peygamber Efendimiz bizlerden bunu istiyor."

Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş'ın konuşmasının ardından sahne alan ses sanatçıları Hasan Tetik ve Abdulhakim İlbaş seslendirdikleri ilahilerle Siirtli vatandaşları coşturdu. Mewlid etkinliği yapılan duanın ardından son buldu. (Murat Orhan İLKHA) 






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir