• DOLAR 32.583
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.024
  • ...
"Peygamberi anlamaya yatırım yapmamız gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü tarafından "Hz Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mevlit etkinliği düzenlendi. Etkinlikte "Peygamberi anlamaya yatırım yapılması gerektiğine" vurgu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık Peygamberi anlatan ilahiler ve şiirler okundu, salavatlar ve tekbirler getirildi. 

Muş Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek, kurtuluş reçetesinin Peygamberi anlamak olduğunu söyledi. Şimşek, "Biz Peygamber Sevdalıları olarak bu sene mevlit etkinliklerimizi 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' temasıyla işliyoruz. Belki merak ediliyor. Niçin Peygamber Efendimizi anlama, onun sünnetini yaşamayı kendimize ana tema olarak seçtik? Televizyonlara, gazetelere baktığımızda konuşan herkesin, insanlığın huzuru, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü hususlarında bir şeyler söylediğini görüyoruz. Herkes kendince bir çare, bir reçete sunuyor. Bütün bunlara rağmen gün geçtikçe huzursuzluk, kin, nefret ve düşmanlık artıyor. Memleketler yerle bir oluyor. Sunulan metotlar yanlış ki bir sonuca varılamıyor. Bütün bunlardan dolayı biz Peygamber Sevdalıları da meydanlarda bir reçete sunuyoruz. Bu toplumun huzuru, bu milletin kardeşliği, birliği ve beraberliğinin tek çaresi vardır o da Peygamberi anlamaktır." şeklinde konuştu.

"Devlet olarak Peygamberi anlamaya yatırım yapmamız gerekir"

Devlet olarak Peygamberi anlamaya yatırım yapılması ve Peygamberin hayatımızın merkezinde olması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, "Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Devlet olarak Peygamberi anlamaya yatırım yapmamız gerekir. Eğitim olarak Peygamberi anlamaya yatırım yapmamız gerekir. Âlimlerimiz, şeyhlerimiz, müderrislerimiz, kanaat önderlerimiz ve toplumun her kesimi mutlaka Peygamberi anlamaya ve öğrenmeye, onun sünnetini yaşamaya ve toplumu bu hususta bilgilendirmeye yatırım yapmalı. Resulullah'ı anlamamız lazımdır. Onu yaşamamız gerekiyor. Resulullah bizim hayatımızın merkezinde olmalıdır. Peygambersiz bir evde huzur olmaz. Peygambersiz hiçbir yerde huzur olmaz. Çünkü bütün bunların dersini veren Peygamberdir. Peygamber Efendimiz birbirine düşman olan kavimleri kısa bir zamanda kardeş yaptı. Barışı sağladı ve huzuru getirdi. Bunları hangi silahlarla yaptı? Hangi tanklarla, bombalarla yaptı? İnsanların başına kameralar koyarak mı yaptı? O, insanların kalplerine sevgiyi, kardeşliği ve merhameti koydu. Allah ve Resulünün sevgisini koydu. Bu şekilde o millet kardeş oldu." ifadelerini kullandı.

Şimşek, son olarak şöyle konuştu: "Devlet bütün kurumlarıyla Peygamberi anlatmalıdır. Kameralarla bu iş olmaz. Polisle olmaz, askerle olmaz. İnsanların kalbine Allah korkusunu ve Peygamber sevdasını koydunuz mu o insanlardan hiç kimseye bir zarar gelmez."

Etkinlik Molla Nizamettin Yaçin'in okuduğu dua ile son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir