• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"İnsanlara Peygamberimizi anlatmak için bahaneler arayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından Elazığ İstasyon Meydanı'nda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla mevlit etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Peygamber Sevdalıları Elazığ İl Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan 10 maddelik bir mesaj okudu. Ardından ses sanatçıları birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı. Konuşmasında Türkiye'deki vakıflara, derneklere ve cemaatlere seslenen Göktaş "Takvimi önümüze alalım, Peygamber'den bahsetmek için bahaneler arayalım. Çünkü batıl dinin adamları kendi davalarını her yere nakşetmek için seferberlik yapıyorlar. Bizim görevimiz de budur. Takvime bakalım, Bedir diyelim, Uhud diyelim, Hendek diyelim, Hicret diyelim, Mekke'nin fethi diyelim, hepsini tespit edelim ve her önemli günde dışarı çıkalım. Allah'ın Resulü'nü, Allah'ın dinini meydanlarda haykıralım." dedi.

Göktaş, Allah'ın Resulü'nün bizim için örnek olduğunu belirterek, "Ama unutmayın sadece hacı annelerimizin, dedelerimizin, eli yüzü nurlu, evdeki, cami köşelerindeki bir takım ihtiyarların örneği değildir. Eğer bir general, bir komutan, bir devlet başkanı, bir vali, bir kaymakam, bir savcı, bir hâkim Hazreti Muhammed'i örnek alırsa bu ülkenin çehresi değişir." şeklinde konuştu.

"Siz bu görevi sadece tesettürünüzle yapıyorsunuz"

Konuşmasında bayanlara da seslenen Göktaş "Bacılar, Allah size bir görev vermiş, bunu yürütüyorsunuz, farkında olarak veya olmayarak görevinize devam edin. Nedir göreviniz biliyor musunuz? Peygamber aleyhisselam buyuruyor ki 'Sizin en hayırlınız, göründüğü zaman Allah'ı hatırlatandır.' Siz bu görevi sadece tesettürünüzle, güzel örtünüzle yapıyorsunuz. Onun için arada sırada dışarı çıkın. Emperyalizmden, kapitalizmden başka bir şey göremediğimiz şu caddelerde Allah için yürüyün. Sizi gören vallahi Allah'ı hatırlayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu ümmetin başındaki en büyük bela ırkçılık değil de nedir?"

Göktaş konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Muhterem kardeşlerim, birileri eğer adalet hususunda örnek olmak istiyorsa sadece 'Adil olun.' demekle değil, bunu bizzat göstermekle yükümlüdür. Irkçılığı ayaklarının altına aldığını göstermek için bizzat uygulaması lazım. Bu ümmetin en büyük helak sebebi, başındaki en büyük bela Arapçılık, Türkçülük, Kürtçülük, ırkçılık değil de nedir? Nedir bu üzerimize gelen bombalar? İlk sebebi bu değil midir? Onun için muhterem kardeşlerim önemli olan sadece gariban insanların peygamber aleyhisselama benzemesi değil. Önemli olan yetkililerin, güç sahiplerinin, para sahiplerinin, kuvvet sahiplerinin ve bu ümmetin önünde sözü geçenlerin Hazreti Peygamberi kendisine örnek almalarıdır. Bunun için biz de onları teşvik etmeliyiz. 'Allah'tan kork! Eğer O Peygamberin ümmetiysen ona benze!' demeliyiz ki bu iş hallolsun."

Program, okunan veda hutbesinin ardından son buldu.(Emrullah Yıldız-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir