• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,

“Uzun zamandır akaryakıtta vergi indirimi yapılması gerektiğini söylüyorduk. Beklediğimiz vergi indirimlerinin gündeme gelmesi esnaf camiasını umutlandırdı. Vergi indirimleri vatandaşın alım gücünü artıracağı için piyasaları canlandıracak ve enflasyonun da azalmasını sağlayacak.

Akaryakıtta vergi indirimi konusunda maliye bürokrasisi gelir kaybını düşünüyordu. Vergi indirimi vergi gelirlerinin azalacağı göstermez. Akaryakıttaki fiyat indirimi vatandaşın alım gücünü artıracağı için piyasaların canlanmasını sağlayacak ve vergi gelirlerini artıracak” dedi.

VAKİT KAYBETMEDEN VERGİ İNDİRİMLERİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Palandöken, “Ancak aynı zamanda ekonomiyi büyütürken enflasyonun da azalmasına neden olacak. Ticari araçlarda kullanılan akaryakıtın vergisi daha fazla azaltılırsa bunu enflasyondaki etkisi de daha fazla olur. Bunun için beklenen vergi indirimleri bir an önce hayata geçirilmeli. Özellikle elektronik ürünlerde, beyaz eşyada ve küçük ev aletlerinde bir kez daha geçici süreli vergi indirimine ihtiyaç var. Bu indirimleri bazı sektörlerde canlılık sağlamayı çalışmak gibi görmemek gerekir. Bu sektörlerdeki indirim önce bunlara bağlı yan sektörleri, ardından diğer tüm sektörleri etkiler.

Otomotiv sektöründe yapılacak geçici vergi indirimi de ekonomide çok büyük bir etki yapacaktır. Vakit kaybetmeden vergi indirimleri bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.