• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
HÜDA PAR`dan yoğun seçim trafiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. ERKAN YAVUZ- DOĞRUHABER

HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunarak, halkın maslahatının gözetilmesi ve adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması adına seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduklarını açıklamıştı. Yapılan açıklamanın üzerinden çok geçmeden yoğun seçim trafiğine giren HÜDA PAR heyeti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İYİ Parti ve Vatan Partisi ile görüşme gerçekleştirdi.

SEÇİME GİRME YETERLİLİĞİ OLAN BÜTÜN PARTİLERE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDUK

Ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, “Seçime girme yeterliliği olan bütün partilerden randevu talep ettik. Bize randevu veren partilerle görüşme yaptık. Dün saat 11: 00`da Vatan Partisi ile ardından İyi Parti ile görüştük ve son olarak aksam saat 19.00`da Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme gerçekleştirdik. Bu minvalde bize dönen partilerle de görüşmelerimiz devam edecektir. Randevu talep ettiğimiz partiler seçime girme yeterliliği olan bütün partilerdir. Evet, 10 partiden randevu talep ettik.” dedi.

CUMHURBAŞKANI BİZDEN DESTEK İSTEDİ

Memlekette tehlikeli bir kutuplaşmanın olduğunun altını çizen Yavuz, “Şimdi bizim burada bunu yapmamızda asıl gaye seçimlerin güvenli ve adil bir şekilde gerçekleşme konusunda fikir teatisinde bulunmak. İkincisi ise özelikle siyaset mekanizmasının kullandığı dilin daha makul daha mutedil olması konusunda siyasi muhataplarımıza fikirlerimizi sunduk, bu konuda onların görüşlerini almak zira bizler memlekette ciddi bir kamplaşma bir kutuplaşmanın var olduğunu görüyoruz. O açıdan bu memleketin çocukları fikirleri, düşünceleri, görüşleri, ideolojileri birbirinden farklı da olsa ortak bir yaşam alanında beraber yaşayabileceklerine dair bir adımın atılması. Bunu önemsedik, bunu önemli bulduk ve bundan dolayı böyle bir hamleyi gerekli bulduk. Tabi bu görüşmelerin içerisinde tabii olarak seçim ve ittifaklar konuşuldu. Özelikle Cumhurbaşkanı adayı çıkarma potansiyeli olan partiler ve Sayın Cumhurbaşkanı tabii olarak bizden destek istediler. Bizlerde bu tekliflerini aldık yetkili kurullarımızca değerlendireceğimizi kendilerine ifade ettik. Belki kamuoyunu yanlış yönlendirmemek adına bu görüşlerimizde, Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmelerde elbette seçimden konuştuk ama daha nihai bir karar yoktur.  Bunu da kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU'NU KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önceki gün saat 18.30'da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde yaklaşık bir saat süren görüşmede 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim ve seçim ittifakları gibi konular ele alındı.

HÜDA PAR VATAN PARTİSİ VE İYİ PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ

26 Nisan Perşembe günü seçime girme yeterliliği elde eden partilerin genel merkezlerine iletilen görüşme talepleri kapsamında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz başkanlığındaki bir heyet Vatan Partisi Genel Merkezi`ni ziyaret etti. Gün içerisinde yapılan ziyaretler kapsamında HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir başkanlığındaki heyet ise, İyi Parti Genel Merkezi`ni ziyaret etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir