• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Batman Tekstilcileri Sanayi İş Adamları Derneği girişimiyle, ASTAŞ Endüstri Tekstil Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin organizasyonunda ileri teknoloji hazır giyim ve dikiş makinaları fuarı açıldı.

BATSO hizmet binası teras katında gerçekleştirilen fuarda dünyanın en büyük ve en geniş kapsamlı hazır giyim ve dikiş makinesi markaları tanıtıldı.

Fuara; Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve çok sayıda sanayici iş adamları katıldı.

Vali Ahmet Deniz ve katılımcılar fuarda sergilenen ürünleri inceleyip detaylı bilgiler aldılar. Bazı tekstil firması sahipleri merak ettikleri makinaları kendileri test ederek, teknolojinin hızla geliştiğini ve bu gelişen teknolojinin ilde kullanılmasının yararlı olacağını belirtti.

Birçok yeni ve modern tekstil makinalarının sergilendiği fuarı gezen Vali Deniz ve beraberindekiler, fuara katılan firmaları ziyaret ederek, firma yetkilileriyle bir süre sohbet ettiler.

Batman Organize Sanayi Bölgesinde birçok tekstil firmasının faaliyet gösterdiğini belirten Deniz, bu tür fuarların il için önemli olduğunu ifade etti. 

Fuara ev sahipli yapan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, "Her zaman Batman ilinin gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi için etkili çalışmalar yaptık ve destekçi olduk. Batman Ticaret ve Sanayi odası, tekstil sektörünün bu adımlardan en önemlisi olduğu kanısında ve bizde Batman Tekstil Sanayisindeki üyelerimizin yararına, onların teknolojiyi daha yakından takip edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla böyle bir fuarın iştirakçiliğini ve ev sahipliğini yaptık. Amacımız, ilimizin gelişmesi ve işsizliği azaltmak için istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar yapmaktır. Üyelerimizin bu gibi tanıtımlardan yararlanarak kendi alanında yenilikler yapması, iş alanını geliştirmesi bize, sarf ettiğimiz çalışmaların boşuna olmadığı mutluluğunu yaşatmaktadır." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)