• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
"Türkiye'nin bu seçim tartışmasını bitirmesi lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Gaziantep'e gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Gaziantep İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin kritik bir seçim dönemine girdiğini belirten Destici, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimi doğru bulduklarını belirterek, "Çünkü Türkiye'nin artık enerjisini buraya harcamaması lazım. Seçimini yapıp önüne bakması lazım."dedi.

"Sayın Gül'ün bunu hiç gündemine almaması lazımdı"

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin verdiği karar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, "Sayın Gül'ün bunu hiç gündemine almaması lazımdı" diyerek, şunları söyledi:

"Eski cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'ün adaylığı konuşulurken de şunu ifade ettim. Sayın Gül bir muhasebe yapacaktır ve dolayısıyla da 2007 yılındaki şartları hatırladığında zaten Cumhur İttifakı tarafında olan partiler biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini 'kardeşim Abdullah Gül' diyerek aday göstermişti. Dolayısıyla bir tarafta böyle bir blok var ve diğer tarafta da o dönemde Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtirmemek için ve her türlü hukuksuzluğu da içine katarak denemişler var. Dolayısıyla da bunun muhasebesini yapacak ve buna göre bir karar verecek demiştim. Öngörülerimiz doğru çıktı. Sayın Gül, aday olmayacağı noktasında da bir açıklama yaptı. Doğru olan da budur. Sayın Gül'ün aslında bunu hiç gündemine almaması lazımdı. Ya da ona bu teklifi yapanlara da prim vermemesi lazımdı.  Aslında uzun süre sessiz kalmış olması kendi isminin yıpratılması noktasında olumsuz etki etti. Ama bugün bu açıklamadan sonra tartışmaları sonlandırmış oldu. Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum." dedi.

24 Haziran'da yapılacak erken seçimi doğru bulduklarını belirten Destici, "Çünkü Türkiye'nin artık bu seçim tartışmalarından kurtulması lazım, enerjisini buraya harcamaması lazım. Seçimini yapıp önüne bakması lazım. Kendi iç ve dış meselelerine yoğunlaşması lazım. Çünkü milletin bu yönde beklentileri var, devletin meseleleri var. Sadece kendimizin değil kendi coğrafyamızda yaşananlar da var. Süratle bunlara cevap verme adına Türkiye'nin bu seçim tartışmalarını bir an önce bitirmesi lazım. İnşallah bu seçimle birlikte milletin beklentilerine daha hızlı cevap verilecek." ifadelerini kullandı.

BBP olarak daha önce bazı siyasi partilerle ittifak yaptıklarını hatırlatan Destici, daha önce yaptıkları ittifakların yasal olmadığını belirterek, "Ülkede bir yüzde 10'luk ağır dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir seçim barajından dolayı partiler mecliste temsil edilmek için ittifaklar yolunu denediler. Ama şimdi bu artık yasal bir hale getirildi. Bakın o dönemde buna karşı çıkan başta ana muhalefet olmak üzere onunla birlikte bazı partiler de şimdi bu yasadan istifade edecekler. Çünkü bu ittifak yasası da sadece Cumhur İttifakı'nda yer alan AK Parti, MHP, BBP için değil. Seçime katılmaya hak kazanan tüm partiler içindir." şeklinde konuştu.

AK Parti ve MHP arasında yapılan Cumhur İttifakı'nı doğru bulduklarını ifade eden Destici, bu ittifakı desteklerini belirtti.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye de değinen Destici, "Kendisiyle son değerlendirmemizi yaptık, karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Ama gündemimizde sadece seçim değildi. Türkiye'nin diğer temel meseleleri ile ilgili de yine biz önemli gördüğümüz hususları kendileri ile paylaştık. Kendisi de bizimle bazı hususları paylaştılar." diye bilgi verdi.

Yarın il başkanları toplantılarının olduğunu hatırlatan Destici, bu toplantının ardından il başkanlarının fikrini aldıktan sonra BBP olarak hafta içi bu ittifakın içerisinde hangi şekilde yer alacaklarını, kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Destici, "Hangi şekilde olursa olsun BBP Cumhur İttifakı'nın yanındadır. İnşallah bu ittifakın içinde yer alacaktır ve yeni sistemin hayata geçmesi için önümüzdeki seçimler çok kritiktir. Yeni sistemin hayata geçmesi için biz elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Hem Cumhur İttifakı'nın adayı için hem de meclis çoğunluğu elde ederek çıkması anlamında biz bütün kadrolarımızla sahada olacağız." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir