• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
İstanbul büyük Mewlid etkinliği için hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen Mewlid etkinliklerini finali İstanbul Yenikapı'da yapılacak. Yarın yapılacak büyük etkinlik öncesi hazırlıklarda sona gelindi.

Yenikapı Meydanı'nda yapılacak etkinlik için alan düzenlemesi ve platform kurulumu yapıldı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Muhammedi sevdanın yaşanacağı alanda son hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

"Peygamber sevdalıları olarak yarın inşallah bu meydanda Muhammedî sevdayı hep beraber yaşayacağız." diyen Kurtaran, "Hazırlıklarımızın son aşamasına gelmiş durumdayız. Saha çalışmalarımızı yapıyoruz. Platform, ses sistemi, protokol ve misafir çadırımızın hazırlıkları sürüyor. İnşallah bugün akşama kadar alanımız yarınki Muhammedî sevdaya hazır olacak. Şu an alanda platformumuza üye tüm kuruluşlarımız hummalı çalışmalarını yapıyorlar ve her tarafa bu güzel çalışmayı götürme uğraşı içerisindeler." ifadelerini kullandı.

Günlerdir Platforma üye derneklerle beraber yaptıkları çalışmalara da değinen Kurtaran "Esnaflarımız tek tek ziyaret edilerek bu sene ki etkinlik hediyemiz olan, 'Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı hadis kitabımızı da hediye ediyoruz. Yüzbinlerce insana gitme uğraşındayız ve inşallah yarın onlarla beraber burada Muhammedi sevdayı idrak edeceğiz." şeklinde konuştu.

Toplumun huzuru, güveni bulmak için Allah'ın göndermiş olduğu kitaba ve Hazreti Muhammed'in sünnetine sımsıkı sarılması gerektiğini vurgulayan Kurtaran, "Toplum gerçekten Resulullah aleyhisselama özlemle bir beklenti içerisindedir.  Bu program buna yönelik hizmet etmektedir. Bununla beraber yarın özellikle katılımcıların alana gelmesi için İstanbul'un dört bir yanında hazırlıklarımızı yapmış durumdayız. Araç kalkış noktaları oluşturduk. Araçlarımız o noktalardan misafirlerimizi alana taşıyacaklar. Bunun için Anadolu yakasında 35 Avrupa yakasında da 75 noktada araç kalkış noktası oluşturarak misafirlerimize hizmet edeceğiz. Etkinlik sonrasında da tekrar geri getirdiğimiz yere bırakacağız." ifadelerine yer verdi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir