• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...

Aralarından Almanya, İsveç, Mısır, Fransa, İtalya, Rusya ve Ukrayna'nın da bulunduğu  11 ülkeden 19 'u yabancı toplam 39, Dünya Seyahat Gazeteciler ve Yazarları Federasyonu (FIJET) üyesinin çalışmaları kapsamında "İnsanlığın Uygarlığa İlk Büyük Adımı Diyarbakır" konulu panel düzenlendi.

Bir otelde düzenlene panelde, bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Diyarbakır'a gelen turist rakamlarının istedikleri ölçüde olmadığını belirterek hedeflerinin Diyarbakır'daki turist sayısını yıllık bir milyona çıkarmak olduğuna dikkat çekti.

Gökpınar, "Diyarbakır'ımız, 13 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan, 33 farklı medeniyete ev sahipliği yapan aziz ve kadim bir şehirdir. Körtik Tepe'den tutun neolitik dönemin anahtarı olan, Hilal Mağaraları'na Sur İçi'nden Ulu Camii'ne, Malabadi Köprü'sünden On Gözlü Köprüsü'ne kadar bir çok ender güzelliğe sahip bir yer. Bir açık hava müzesi konumundadır. Şu anda arkeolojik çalışmalara devam ettiğimiz Zerzevan Kalesi Diyarbakır'ımızın güzelliğine ve birikimine katkı sağlayacaktır. Maalesef bu eşsiz güzelliğe sahip Diyarbakır'ımızda turizm rakamları istediğimiz ölçüde değil. Her ne kadar 2017 yılı sonu itibariyle 2016'ya göre yüzde yüzlük bir artış sergilense de şu anda elde ettiğimiz rakamlar bizim istediğimiz ölçüde değil. Diyarbakır'ın yıllık turist sayısı hedefi bir milyon, biz bu hedefle yola çıktık. Valiliğimiz ve ilimizin diğer paydaşları olarak emin ve kararlı adımlarlar turist sayısını bir milyona çıkarmak için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından plaket verme töreni düzenlendi.  (Mehmet Çelik-İLKHA)