• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Kur`an`ı hatmettiler gönüllerince eğlendiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, bünyesinde okuttuğu Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arasındaki okul öncesi onlarca çocuk için Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimlerini bitirmeleri dolayısıyla mezuniyet öncesi bir dizi etkinlik düzenledi.

Erkek ve kız çocuklar, aldıkları eğitimlerinin ardından mezuniyet öncesi geziye götürülürken, burada düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendiler.

Yaklaşık 40 erkek ve kız çocuğu aldıkları eğitimlerinin ardından mezuniyet öncesi düzenlenen etkinlikte, çocuklar burada oyunlar oynayıp doyasıya eğlendiler. Çocuklar, öğrenmiş oldukları kısa süreleri ve hadisleri hocaları eşliğinde eğlence havasında okudular.

Yaptıkları faaliyet hakkında bilgi çocuklara eğitim veren hocalardan Hamdiye İpek, mezuniyet öncesi Altın Çocuk Bahçesinde okuyan 45 çocuk için gezi tertip ettiklerini söyledi.

İpek, "Mustazaflar Cemiyeti Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi olarak 2017-2018 eğitim-öğretim kapsamında eğitimlerini tamamlayan çocuklarımızı pikniğe getirdik. Çocuklarımız yıl boyunca sergiledikleri eğitim karşısında biraz enerjilerini harcasınlar diye böyle bir program düzenledik." dedi.

"Hayırlı bir nesil yetiştirme çabası içerisindeyiz"

Dindar bir neslin yetişmesi çabası içerisinde olduklarını aktaran İpek, "2 sınıf toplam 40 tane öğrencimiz var. Bu çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim, siyer, fıkıh, ahlak ve akait kitaplarımızdan dersler veriyoruz. Birde onlara Esma-ül Hüsna ve küçük süreleri ezberletmeye çalışıyoruz. Elimizden gelene kadar bu çocuklarımıza İslami eğitim kapsamında onlara eğitim vermeye çalışıyoruz. İnşallah onları hem toplumumuza hem de milletimize hayırlı bir nesil olarak yetiştirme amacındayız." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir