• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
"Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrımız adaylar netleştikten sonra ortaya çıkacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, internet üzerinde yayın yapan Medyascopetv'de İbrahim Yayan'ın konuğu oldu.

HÜDA PAR'ın seçimde izleyeceği strateji hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavırlarının adayların netleşmesinden sonra ortaya çıkacağını belirtti.

Seçim ittifakı konusunda herkese kapılarının açık olduğunu belirten Şahin, ittifak konusunda parti olarak sergiledikleri duruşu ilkesel olarak niteledi.

Siyasette ittifakları doğal karşıladıklarını dile getiren Şahin, "Biz ittifak konusunda ilkesel bir duruş sergiliyoruz. Türkiye siyasetinde ya da siyasette ittifakları doğal karşılıyoruz, ittifaklar siyaset doğasında vardır. Türkiye'de AK Parti-MHP ittifakıyla birlikte başlayan süreçle erken seçime girildi. AK Parti-MHP ittifakı kendilerinin 'Cumhur İttifakı' diye isimlendirdikleri, bu ittifaka aslında Büyük Birlik Partisi (BBP) parti ismi olarak yer almıyor, onu bir kere ifade etmek lazım. İlginçtir MHP bir taraftan 'Cumhur İttifakı' diyor bu ittifaka, diğer taraftan da 'Cumhur İttifakı'na niye karşısınız?' tepkisini gösteriyor karşı duranlara ya da diğer bu ittifakın dışında kalanlara. Fakat ilginç bir şekilde de AK Parti'nin önüne bu ittifaka 'MHP-AK Parti'nin dışında herhangi bir parti logosuyla yer almayacak' şekilde bir şart koşuyor. Burada zaten kendi içinde bir tezat var, kendi içerisinde bir çelişki var. Cumhur ittifakı adını koymuş oldukları bu ittifakı MHP, AK Parti'nin önüne sadece ikili bir ittifak olarak şart koştu ve başka bir partiye açıkçası MHP'nin dayatmasıyla bu ittifakı kapatmış durumdalar. Dolayısıyla ortada BBP-MHP-AK Parti diye bir ittifak yok. Siyasetin doğasında var olan ittifaklar konusunda parti olarak kapımız açıktır. Fakat bu ittifakları biz ilkelerimiz doğrultusunda değerlendiririz. Memleketin maslahatına, ülkemizin, halkımızın yararına gördüğümüz HÜDA PAR'ın da sonuçta verdiği mücadele içerisinde siyasetine faydalı olarak gördüğümüz ittifaklarda da yer alma konusunda kapımız açıktır diye ilkesel bir duruş sergiliyoruz." dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrımız adaylar netleştikten sonra ortaya çıkacak"

Cumhurbaşkanlığı seçimine girecek olan adayların daha belli olmadığını hatırlatan Şahin, "Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrımız adaylar netleştikten sonra ortaya çıkacak. Parti üst kurul organları bunu değerlendirecek; adaylar içerisinde biz cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir yol alacağız, yol haritası belirleyeceğiz, mevcut adaylardan birini destekleyecek miyiz, bu aday nasıl olacak? Dediğim gibi, isimler netleştikten bu ortaya çıkacak." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir