• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Mahalleli taziye evinin eksiklerinin giderilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesinde bulunan ve taziye evi olarak ta kullanılan çok amaçlı salonun yapımının eksik bırakıldığını ifade eden mahalle sakinleri, defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen eksikliklerin giderilmesi adına olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundular.

Taziye evinin eksikliklerinin giderilmesi için defalarca belediyeye müracaat ettiklerini ifade eden Ali Orhan, belediyenin, kendisinin yaptığı çok amaçlı salona sahip çıkmadığını ve eksikliklerinin giderilmediği için burada taziye yapamadıklarını ifade etti.

"Buranın elektrik olmadığı için mağdur oluyoruz"

Kendilerinin kapı kapı dolaşıp eksiklikleri gidermek için uğraştıklarını söyleyen Orhan, "Belediyeye gidiyoruz, belediye diyor ki; bizim orada böyle bir taziye evimiz yok. Biz bu yerin tapusunu çıkarmamız lazım ama muhatap bulamıyoruz. Taziye yapanlar geliyor biz ilgileniyoruz. TEDAŞ geldi elektriğini kesti. Şuan taziye evinde elektrik yok. Burada bir düğün mevlidi veya taziye yapıldığında elektriği olmadığı için mağdur oluyoruz. Mahalleliler olarak bu eksikliklerin ve sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Bir taziye evinin eksikliklerini gidermek için bizi kapı kapı dolaştırıyorlar." dedi.

 "Buranın düzenli ve temiz kalması için çevre duvarı ve kapısı olması lazım"

Taziye evininin tavanının bakımsızlıktan düştüğünü söyleyen Orhan, "Taziye evinin birçok eksiği var. İstinat duvarı yok. Etrafta duvar olmadığı için hayvanlar gelip içeri giriyor. Taziye evinin tavanı hepsi düşmüş. Belediye geldi bir boyama yaptı ve sadece tabelasını astı gitti, başka da bir şey yapmadı. Yetkililerden talebimiz; buranın elektriğini bağlasınlar, ihtiyaçlarını gidersinler." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Haliliye Belediyesi yetkilileri ise taziye evi hakkında mahallelinin dile getirdiği eksiklikler hakkında bilgi vermekten kaçındı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir