• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Abdullah Gül`den adaylık açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için açıklama yaptı. Türkiyenin ciddi sorunları olduğunu ifade eden Gül isminin adaylıkla anılması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bir faninin ulaşabileceği tüm mevkilere ulaşmış vaziyetteyim ve bunlar geride kalmış şeyler. Şerefle temsil ettim, ne ben ne de ailem herhangi bir beklenti içinde değiliz.Memleketimizin güçlü olması ve barış huzur içinde yaşanan aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Bunun dışında bir arzumuz ve beklentimiz olamaz. Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Benim organize ettiğim bir süreç değildir. Benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebinden ortaya çıkmıştır. Ben de geniş bir mütabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir.

"Adaylığım söz konusu değildir"

Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa kaçınmayacağımı belirtmişimdir. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mütabakat olmadığı ortaya çıkmamıştır.

Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir. Tarih karşısında vicdanen sorumluyum. Hakkımda söylenen bir çok şeylerle ilgili çok konuşmak istemiyorum.

"Kimseyle şahsi meselem yok"

Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok, sıkıntım da yok. Sadece politikalar ve gelecek vizyonu ile ilgileniyorum. Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan açıklamalarına şunu söylüyorum.

Benimle ilgili sözlerini avuçlarının aralarına başlarını alarak bir mukayese etsinler. Tavsiyem, uyarım daha yapıcı bir şekilde kampanya yürütülmeli. Türkiye'nin geleceği, hukukun üstünlüğünden, kuvvetler ayrılığının gerçekleşmesinden, liyakat, şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerinden geçiyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir