• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Karşıyaka Tramvayına Onay Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçireceği ve kent içindeki trafiğe yeni bir soluk kazandıracak tramvay hatları için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda projelendirilen üç tramvay hattından biri olan Karşıyaka tramvayının güzergahı, Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki yaklaşık 10 kilometrelik güzergah üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan tramvay hattı, gidiş-geliş olmak üzere çift hat ve kataner sistemli olacak. Uygulama Projesi hazır olan Karşıyaka tramvayı Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi'ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Cemal Gürsel Caddesi, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı'nı takip ederek İzban Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu'na gelecek.

 

Konak Tramvayı İçin İhaleye Çıkılacak
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, F.Altay Meydanı-Konak-Halkapınar arasında yaklaşık 13 kilometre uzunluğunda 19 durak ve 21 araçlı Konak tramvayı ile yaklaşık 5,5 kilometre zunluğunda 9 durak ve 10 araçlı Şirinyer-D.E.Ü. Tınaztepe Kampusu tramvay hatları için de çalışmalarını sürdürüyor. Buca tramvayı için DLH'dan onay beklenirken, Konak tramvayı için yapım ihalesi hazırlık çalışmaları sürdürülüyor.
Planlanan bu tramvay hatlarının hayata geçirilmesi ile toplu ulaşım, otobüs yerine tramvay hatları ile gerçekleştirilecek.

 

Tramvay hatları, ucuz maliyetli ve hızlı yapılabilir olması, metro sistemini tamamlayıcı işlevi, kent dokusuna uyumu açısından günlük yaşama katacağı zenginlik ile lastik tekerlekli toplu ulaşımın kentte yarattığı trafik ve hava kirliliği gibi olumsuzluklarını giderici unsurlarıyla öne çıkıyor. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir