• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...

Türkiye'de ilk defa Van'da üretilen 15 Mobil Koyun Banyoluğu, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Van ve Tunceli illerine teslim edildi.

Ortadoğu Fuar Kongre Merkezinde yapılan tanıtım ve teslim törenine, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile 15 ilin Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, mobil koyun banyoluklarının ilk defa geçtiğimiz yıl Van'da kullanıldığını belirterek, bunu yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. 

DAP'ın bölgede yaptığı çalışmamaları anlatan Demir şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu Bölgesinde tarımsal faaliyetler içerisinde gelir ve istidam açısından en büyük pay hayvancılığa aittir. Bölgemiz küçükbaş hayvancılıkta Türkiye'nin yüzde 26 hayvan varlığını barındırmaktadır. Bu anlamda bizler Türkiye'de bir ilk olan mobil koyun banyoluğuna finansman desteği sağlayarak üniversite, özel sektör ve kamu işbirliği ile üretimini gerçekleştirdik. Bugünkü törenle de bunların 15 ilimize dağıtımını sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl Van Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile 10 mahallemizde mobil koyun banyoluğu ile hayvanların dezenfekte edilmesi sağlandı. Çiftçilerimizin memnuniyeti üzerine Büyükşehir Belediyemiz bu sene kendilerine verdiğimiz bir mobil banyoluğun yanı sıra 3 tane daha mobil koyun banyoluğu ile hizmet vereceklerini ifade ettiler."

"Tarım ve hayvancılıkla ilgili ne yapsak azdır"

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van'ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla buradaki imkanların en ücra noktaya kadar ulaştırıldığını ifade etti.

Kırsalda tarım ve hayvancılığa destek sağladıklarını anlatan Genel Sekreter Yalçın şunları kaydetti:

"Bizler de geçtiğimiz yıl çalışmalarımıza başladığımızda işe kırsal mahallerimize yol yapma başladık. Bütün köylerimizin yollarını asfaltlayarak önce kırsala ulaşmanın yolunu sağladık. Bundan sonra da DAP ve DAKA idarelerimizin destekleri ile tarım ve hayvancılıkta çalışmalarımızı sürdürdük. Tarım ve hayvancılıkla ilgili ne yapsak azdır. Bu memleket hayvancılık memleketi, Bizler de hayvancılığın gelişmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından birlik başkanlarına sertifikalarını veren Yalçın ve Demir, daha sonra mobil koyun banyoluklarında dezenfekte edilen koyunları yakından izledi. (İLKHA)