• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
AGİT`ten Kore Yarımadası`ndaki barış zirvesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) yapılan yazılı açıklamada, Dönem Başkanı ve İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ve AGİT Genel Sekreteri Thomas Greminger'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in arasında bu yılın sonuna kadar bir barış anlaşması imzalanmasına ilişkin alınan karar ve her iki ülkenin Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması noktasında taahhütte bulunmasından duydukları memnuniyete ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Açıklamada, Alfano'nun, "Bugün iki Koreli lider arasındaki buluşmayı memnuniyetle karşılıyorum. Bu ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Umuyorum ki bu sonuç bölgedeki gerginliğin hafifletilmesine olumlu katkıda bulunacaktır." şeklindeki ifadeleri yer aldı.

Güney Kore'nin Asya'da AGİT'in aktif bir üyesi olduğunu belirten Angelino Alfano, uluslararası toplumun hedefinin Kore Yarımadası'nın tam, doğrulanabilir ve geri döndürülemez bir şekilde nükleer silahlardan arındırılması olduğunu kaydetti.

İki ülke 1953 yılında imzalanan ateşkesten bu yana hala resmen savaş halinde bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir