• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları şöyle,
 
VANOLAY GAZETESİ: Van`da Gündem Peygamber Sevdası
Van`ın yerel kanallarından Van TV`de Yılmaz Tekin`in Sunduğu `Gündeme Dair` Programına katılan Peygamber Sevdalıları Platformu başkanı M. Mehdi Oğuz ve platforma üye derneklerden Rahmeteli Gıda Bankası başkanı Abdullah Yıldırım, Pazar günü gerçekleştirilecek olan ve yoğun bir katılımın beklendiği program öncesinde programla ilgili soruları yanıtladı.
 
Peygamber Sevdalısı Açıköğretim Öğrencileri Üzgün
Van`da 8 Nisan Pazar günü geçekleştirilecek olan Peygamber`i (a.s.) anma ve anlama etkinliğinin yapılacağı Pazar günü sınava girecek olan öğrenciler, etkinliğe katılamayacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
 
Yer-Gök Peygamber Sevdası
Kutlu Doğum etkinliğine günler kala Van`ın Cadde ve sokakları Peygamber sevdası afişleriyle donatıldı.
 
ŞEHRİVAN GAZETESİ: Bütçe Fazlası Veren Tek Belediye
Gürpınar Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Belediye`nin 2011 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
 
Prosedürler ‘engel’ olmasın! Sorun aynı sorun: Evleri hasarlı, kiracı oldukları için konteyner verilmedi.
 
VANSESİ GAZETESİ: Özalp`ta Dere Taşkını
Özalp`ta karın erimesiyle İstasyon Deresi`nin taşması sonucu 10 ev ile 13 işyerini su bastı.
 
Kamu Binalarının Durumu Daha Kötü
Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Feridun Ira, Van`daki binaların deprem yönetmeliğine uyulmadan yapıldığının, ruhsat verme ve inşaat aşamalarında gerekli denetimlerin yapılmadığının yaşanan depremle ortaya çıktığını belirtti.
 
PRESTİJ GAZETESİ: Bir Rapor Daha!
23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde iki büyük deprem yaşayan Van`da Sivil Toplum Örgütleri bir bir hazırladıkları raporları açıklamaya başladı. Van Ekonomi Konseyi de deprem sonrası hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı.
 
BÖLGE GAZETESİ: Karaloğlu:"Ağustos Ayı Sonunda Konutları Tamamlayacağız"
Van Valisi Münir Karaloğlu Erciş`te yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında incelemelerde bulundu. Bir firma tarafından tamamlanarak örnek hale getirilen daireyi de inceleyen Vali Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Erciş konuşmasında halka verdiği sözü anımsatarak, "Sayın Başbakanımızın Erciş meydanında söz verdiği gibi, bu yıl ağustos ayı sonunda konutları tamamlayacağız" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir