• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Telefon Programlarının Şirketlere Katkısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cep telefonu ve mobil cihaz kullanımının sayısının hızla arttığı şu günlerde üreticiler ve yazılım firmaları yeni konular üzerinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle markaların cep telefonlarına yönelik olarak son zamanlarda çok sıkı bir şekilde üretimde bulunduğunu görebiliyoruz. Bunlar arasında mobil uygulama yazılımları ilk sırada yer alıyor.

Bilişim ve üretim çağında hızın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle her işlem elinizin altında bulunan teknolojik cihazlardan yapılabilecek konuma gelmeli. Durumun farkına varan büyük şirketler de özellikle cep telefonları uygulamaları için yazılım üretim çalışmalarına başladı. Bunun için de dünyanın en önemliyazılım firmaları ile birlikte hareket ediliyor. Bu aşamada bilinmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Mobil servislerin firmanızı rekabette bir adım öne geçireceğini bildirmek ise yanlış olmaz.

Müşterilere Sağladığı Kolaylık

Mobil uygulaması olan bir firmanın, müşterilerine çok daha yakın olduğunu ifade etmek kesinlikle doğrudur. Sektörde yapılan araştırmalara göre tüketicilerin yüzde 70`lil kısmı mobil servislerin kurumsallığın göstergesinde önemli bir parça olduğunu gösteriyor. Çünkü müşterilere bu uygulamalar büyük bir kolaylık sağlıyor.

Gün İçerisindeki Pratiklik

Cep telefonlarının özelliklerinin gelişmesiyle birlikte artık bu alanda yapılan üretim ve çalışmaların sayısının çok fazla olduğunu rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Yazılım şirketleri de müşterilerinin her isteğine anında yanıt vermek gerekiyor. İnsanların son zamanlarda akıllı cep telefonlarına bağımlılık derecesinde tutkun olduklarını ifade edebiliriz. Bunun sonucunda bir insan günde 6 dakikada bir telefonuna bakıyor. Şirketler de mobil uygulama sayesinde kullanıcılarına daha rahat bir şekilde erişebiliyor. Güncel kampanyalar, yeni özellikler, hesaplarınızda yer alan değişiklikler gibi pek çok bildirim sizlere buradan bildiriliyor. Ayrıca bankacılıktan sağlığa, eğitimden gıda ve ticarete kadar pek çok işleminizi mobil servisler üzerinden yapabiliyorsunuz.

Rekabet Piyasasında Çok Etkili

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bir markanın mobil servisinin olması, sektördeki diğer oyuncular ile daha eşit şartlarda rekabet halinde olmasını sağlıyor. Kullanıcılarına en hızlı şekilde ulaşmak için yazılımlarını daha da güçlendiren bu markalar, bütün ürünlerin dijital kanallar aracılığı ile alınmasını dahi sağlayabilir. Bu da mobil uygulamaların eksiksiz bir şekilde hazırlanmasını zorunlu kılıyor. Mobil uygulama özel yazılım şirketleri tarafından üretiliyor.

Prestij Açısından Önemli

İtibar, görüntü ve kaliteye önem veren özellikle büyük şirketler tarafından çok tercih edilen mobil uygulama, kolay kullanımları ile müşterilere pek çok imkan sağlıyor. Burada önemli olan nokta, uygulamaların kullanımlarının hızlı ve pratik olması. Bir de mutlaka mobil servis ara yüzünün farklı olması gerekiyor. Yani kullanıcıların mobil uygulamanın daha farklı bir yapıda olmasını bilmesi gerekiyor. Böylece internet bağlantısı olması durumunda kişilerin siparişlerini vermesi ve işlemlerini yapması daha da özel bir hal alıyor.

Çevrimdışı Hizmet İmkanı

Özellikle harita ve sözlük gibi konularda bazı mobil uygulama markalarının çevrimdışı hizmet verdiğini görüyoruz. Bu alandaki hizmetlere ilk olarak Google başlamıştı. Harita noktasında gelen istekleri değerlendiren bu şirket, kullanıcılarının sorunsuz bir şekilde haritasız yolunu bulabilmesini sağlamak adına çevrimdışı haritayı devreye sundu. Anlık hizmet ve ulaşım imkanları sayesinde toplu taşıma araçlarının da hangi yönde devam ettiği ile ilgili bilgiler öğrenilebiliyor. Sabit bir pozisyonda olmanıza rağmen borsa, bankacılık, döviz ve diğer kurları da internet bağlantısı olmadan takip etme şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu süreçte şirketlerin mobil uygulama alanına daha çok yatırım yapması doğru bir adım olarak değerlendirilebiliyor. Site ve şirket yönetimleri bu konuda Android ya da IOS noktasında yatırımlarına bütün hızıyla devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir