• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Yaktı, yıktı, yetmedi; İz bırakacakmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı düzenleyen Trump, Amerikan birliklerinin Suriye'den “nispeten yakın bir zamanda” çekilmesini istediğini öne sürdü. Amerikan askerlerinin Suriye'den ülkelerine dönmesini istediğini belirten işgalci ABD Başkanı, “Eve dönmek istiyoruz. Eve döneceğiz. Fakat güçlü ve kalıcı bir ayak izi bırakmak istiyoruz ve bu bizim görüşmemizin çok büyük bir kısmını oluşturdu” ifadelerini kullandı. Musul ve Rakka`yı hayalet şehirlere çeviren, Irak`ta on yıllardır milyonlarca Müslümanı katleden işgalci ABD, Suriye`de de iz bırakacakmış! Yaktı, yıktı, yetmedi; bir de iz bırakacak! İşgalci, sömürgeci emperyalistler İslam beldeleri topraklarını bombalayıp, yakıp yıkıyor sonra da çıkarlarına göre paylaşımlarla farklı planları devreye koyuyor. Kendini emperyalistlere teslim eden, iradesiz bazı petrol devletleri de krallıklarının selameti için buna çanak tutuyor. Nitekim Trump da bundan faydalanarak “Bölgedeki zengin bazı ülkelerin ihtiyaç duyulan finansal desteği bundan sonra daha fazla sağlaması gerektiğini” belirtmişti.  

"RAKKA HARABEYE DÖNDÜ"

Rusya'nın (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD`nin Rakka operasyonu ile ilgili, "Rakka harabeye dönüştü. Enkazın altında hala binlerce ceset gömülü, cesetlerden dağlar oluştu ve insanlar her gün mayınlar yüzünden ölüyor." ifadelerini kullanmıştı.

MACRON: ZAMAN VERMEK İMKANSIZ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise Fransa'nın Suriye'deki varlığını sona erdirmesiyle ilgili bir zaman çizelgesi vermesinin "imkansız" olduğunu söyledi. Macron Suriye'de yapılması gerekenlerin gelecek haftalarda ve aylarda değerlendirileceğini ve Suriye'ye müdahalenin ilk amacının DEAŞ ve diğer gruplarla ilgili işleri bitirmek olduğunu öne sürdü.

ABD`NİN SON SURİYE SALDIRISI

Suriye'de Baas rejiminin 7 Nisan'da Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti. ABD, İngiltere ve Fransa'nın Baas rejimine yönelik başlattığı saldırılarda Suriye'nin başkenti Şam'daki askeri noktalar hedef alınmıştı. Saldırı, Duma'daki kimyasal saldırıya cevap olarak nitelendirilmiş, Suriye devlet televizyonu Humus'ta 3 sivilin yaralandığını açıklamış, Rusya Savunma Bakanlığı, "Roketlerin çoğu Suriye hava sistemleri tarafından havada imha edildi" ifadelerini kullanmıştı.

“ABD Katar`dan çekilirse rejim düşer” diyen,

Suud`tan Katar`a: ABD`nin Suriye masraflarını öde!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısındaki ifadelerine işaret ederek, Katar'ın Suriye'deki ABD askerleri için bedel ödemek zorunda olduğunu söyledi.

Trump'ın, söz konusu basın toplantısında "Katar'ın, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının parasını vermesi ve oraya kendi askerlerini göndermesi gerekir. Bunun da ABD Başkanı, Katar topraklarındaki Amerikan askeri üssü üzerinden Katar Devleti'ne sağladığı korumayı iptal etmeden önce olması gerekiyor." şeklindeki tehditkâr sözlerini hatırlatan Cubeyr, "ABD Başkanı'nın konuşmasına dayanarak eğer Amerika Katar'daki askeri üssüyle sağladığı korumayı geri çekerse, rejim bir haftadan az sürede düşecektir." iddiasında bulundu.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

Trump, Beyaz Saray`da Macron ile düzenlediği basın toplantısında ABD`nin korumayı kaldırma kararı alması halinde Ortadoğu ülkelerinin varlığının uzun sürmeyeceğini ve bu ülkelerin paralarını korumak için bunun bedelini ödemesi gerektiğini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir