• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
HÜDA PAR seçimlere parti olarak girebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz gün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven`i ziyaret ederek seçime girme yeterliliğine sahip parti arasında partilerinin isminin olmamasından dolayı itiraz etmişti.

Yapılan itirazın ardından dün açıklaması beklenen karar bugün açıklandı. YSK tarafından seçime girme yeterliliğine sahip partiler arasında HÜDA PAR`ın da olduğu kabul edildi.

Konuya dair sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “"YSK'ya yaptığımız başvuru olumlu sonuçlanmış, partimizin seçimlere parti olarak katılma hakkı teslim edilmiştir. Partimize, milletimize ve memleketimize hayırlar getirsin inşaallah."ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) AK Parti ve MHP arasında alınan bir karar ile 24 Haziran 2018 tarihine erken genel seçime girebilecek olan 10 partinin ismi arasında HÜDA PAR yoktu. İsmi açıklanan partiler arasında olmadığı için Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşmüştü. (Ramazan Casuk-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir