• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Yetimler Vakfı Uganda`da önemli projeleri hayata geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren, merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, Afrika ülkelerinde Uganda'da bir çok projeyi hayata geçiriyor.

Hayata geçirilen projeler hakkında Yetimler Vakfı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yetimler Vakfının, yetimlerin Allah'ın ümmete emaneti olduğu bilinciyle hareket ettiği ifade edilen açıklamada, başta bölge olmak üzere yurtiçindeki yetimlere imkanlar dahilinde sahip çıkıldığı ve ihtiyaçları gidermeye gayret edildiği belirtildi.

Tüm ümmetin yetimlerine ulaşma hedefiyle çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, "Bu anlayışla başta Filistin ve Gazze, daha sonra da Arakanlı Müslümanlara yardım faaliyetlerimizi gerçekleştirdik ve halen bu coğrafyadaki mazlumlara elimizden geldiği kadarıyla ulaşmaya çalışmaktayız. Bunlara ek olarak 22-26 Nisan 2018 tarihlerinde Emperyalistler tarafından yüzyıllardır yeraltı/yerüstü zenginlikleri için sömürülen ve katledilen Afrika'nın mahrum ve mazlumlarından olan Uganda'da yardım faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz." denildi.

Açıklamanın devamında Uganda'da Yetimler Vakfı üyelerinin de katılımıyla gerçekleşecek olan yardım faaliyetleri şöyle sıralandı.

"Adak kurbanlık kesilecek ve etleri aç bırakılmış, gelecekleri karartılmış bu mazlum halka dağıtılacaktır. Sadece maddi anlamda değil, manevi anlamda da sömürülen ve dinlerinden koparılan bu çaresiz Müslümanları Yüce Kitabımız ile buluşturabilmek adına hediye Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapılacaktır. Müslüman olan bu mahrum halkın erkek evladının, İslam'ın gereği ve nişanesi olan sünnet ile daha sağlıklı bir geleceğe hazırlanması sağlanacaktır. Aç oldukları gibi çıplak da olan bu mazlum halkın evladı giydirilecek ve mutlu bir ortama kavuşturulacaktır.  Bir İslam beldesinin en büyük nişanesi ve sembolü olan camilerden bile mahrum olan bu mustazaf Müslümanları camiye kavuşturabilmek adına inşaatına başlanacak olan caminin temel atma töreni gerçekleştirilecektir."

Tüm bu yardım ve faaliyetler ve daha fazlasının sağlanabilmesinin ancak yardımsever Müslüman halkın destekleriyle gerçekleştirilebildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu vesileyle şimdiye kadar desteklerini bizlerden esirgemeyen kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyor ve daha fazla yardım için de tüm halkımızı katkı sunmaya davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir