• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Batman Müftülüğü "Sahih Dini Bilgi" programları gerçekleştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından halka açık, kadınlara özel, Batman'daki okullarda Değerler Eğitimi veren görevlilere, KYK Erkek ve Kız öğrencilerine yönelik "Kur'an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi" konulu eğitim seminerleri, konferanslar düzenleneceği açıklandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Toplumu din konusunda aydınlatmak en asli görevimizdir. Bu bağlamda toplumda, dini konularda oluşan ve toplumun dini birlikteliğini zedeleyecek düzeye ulaşan dini bilgilerdeki istismari ifade ve açıklamaların olduğunu görmekteyiz. Bu tür düşünce ve akımlara karşı İl Müftülüğü olarak Batman'da toplumun her kesimine yönelik 'Kur'an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi' konulu eğitim seminerleri, konferanslar gerçekleştireceğiz." dedi.

'Sahih Dini Bilgi'ler konusunda uzman kişilerin konferans ve seminerler vereceğini belirten Erhan, "Bu konuda alanında uzman olan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İldeş, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç İlimize gelerek eğitim seminerleri, konferanslar vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirecek programlara tüm halkı davet eden Erhan, program takvimini şu şekilde açıkladı:

"26 Nisan 2018 Perşembe günü;

Saat: 10.00 Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda Halka Açık,

Saat: 14.00 Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu Bayanlara Özel,

Saat: 20.00 KYK Seyit Bilal Erkek Yurdunda Öğrencilere Yönelik,

Saat: 20.00 KYK Kız Yurdunda Öğrencilere Yönelik,

27 Nisan 2018 Cuma Günü,

Saat: 12.00 Şevket Başak Camiinde Cuma vaazı,

Saat: 12.00 Ulu Camiinde Cuma vaazı,

Saat: 14.00 Müftülük Konferans Salonunda Batman'da Değerler Eğitimi veren görevlilere yönelik eğitim semineri verilecektir." (Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir