• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...

GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası iş birliğiyle 11'incisi düzenlenen "Domotex Türkiye Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı" Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2003 yılından bu yana Türkiye'nin ortalama yüzde 5,8 büyüdüğünü, bunun Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü bir büyüme performansı olduğunu belirterek, dünyanın 2002 yılından bu yana yüzde 78, Türkiye'nin ise yüzde 230 büyüdüğünü söyledi.

BAŞKA BİR ÜLKE YAŞASAYDI DEPRESYONA GİRERDİ

Şimşek, "Geçen sene bir referandum vardı. Bir önceki sene bir darbe girişimi, bir önceki sene iki seçim vardı. Bu listeler uzayıp gidiyor. Tüm bunlar bizim 2'nci ve 3'üncü nesil reformlar yapmamızda kısmen de olsa maalesef enerjimizi ve odaklanmamızı etkiledi. Bugünkü sıkıntılar kısmen bu şokları yansıtıyor. Başka bir ülke bu şokları yaşasaydı kısa süreli bir daralmaya gitmezdi, büyük bir ihtimalle depresyona girerdi." dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)