• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin diş merkezinde panoramik röntgen cihazı yenilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelişen teknolojiden faydalanarak tedavilerden alınan sonuçların da daha iyi olmasını sağlaması için panoramik röntgen cihazını yenileyen Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, çene ve dişlerde gözle görülemeyen kist, çürük ve tümör gibi oluşumları artık çok daha kolay teşhis edebiliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, 30 ünitelik bir kapasiteyle Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin en iyi sağlık hizmetini verebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Yavuz, "Tek bir filmde diş, çene kemikleri ve çene kemiklerindeki patolojik oluşumların görüntülenmesini sağlayan Panoramik Röntgen uygulaması, diş tedavilerinde etkili sonuç alınabilmesi için önemli bir uygulamadır.  Özellikle 'Oral Diagnoz' esnasında mutlaka panoramik röntgen çekilmelidir. Panoramik Röntgen oldukça başarılı bir şekilde alt ve üst çeneyi gösteren bir film türüdür. Bu yüzden hastanın ilk muayenesi sonrasında tedavi yolunu belirlemek için hemen çekilmelidir. Röntgen cihazlarımızın bu şekilde yenilenmesi erken teşhis ve tedavi için son derece önemlidir. Çene ve dişlerle ilgili cerrahi müdahalelerden önce hekimin görmesi gereken bir röntgendir. Çünkü bu röntgenler tedavi yapılacak alanı geniş bir biçimde gösterir ve operasyonun başarısını arttırır. Ayrıca hastanede röntgende bekleme sırası; iki RVG Röntgen ve bir tane Panoramik Röntgen cihazıyla sıfıra indirilmiştir. Vatandaşlarımızın da 6 ayda Bir Diş Hekimlerine muayeneye gitmesi ve tedavi sonrasında da hastaların diş fırçalamaları, ağız hijyenleri ve gelişebilecek diş çürüklerine karşı önceden tedbir almaları gerekmektedir." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir