• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşitme engellilerin umre heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının 81 il müftülüğünün koordinesinde düzenlediği İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye girenlerin kutsal topraklara yolculukları başladı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın uğurladığı işitme engellilerin umre ziyaretleri 10 gün sürecek. Umre ziyareti için işitme engellilere, işaret dilini bilen hocalar eşlik edecek.

Burada yaptığı konuşmada Erbaş, "Sizleri en güzel yerlere uğurluyoruz. Kabe-i Muazzama, Ravza-i Mutahhara yeryüzünde Müslümanlar için en mukaddes, en hayırlı yerlerdir. Ne mutlu sizlere ki rabbimizin en mukaddes olarak takdir etmiş olduğu Mekke-i Mükerreme'de, Medine-i Münevvere'de ziyaretlerde bulunacaksınız. Peygamber Efendimiz, 'Yeryüzünde ziyaret edilmeye değer üç büyük mabet vardır. Bunlardan birisi Kabe-i Muazzama, bir diğeri Mescid-i Nebevi, bir diğeri de Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır.' buyurmuştur. Siz ikisini göreceksiniz inşallah, buna nail olacaksınız. Cenab-ı Hak ziyaretlerinizi kabul eylesin." dedi.

İşitme engellilerin, Kabe'yi ilk gördükleri zaman dünya ve ahiret mutluluğu için Allah'a dua etmelerini isteyen Erbaş, şunları söyledi: "Ravza-i Mutahhara'ya girer girmez yine kalbinizden, gönlünüzden geçen en güzel niyetinizi, duanızı yapın. Milletimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, ülkemizin mutluluğu ve huzuru için dua edin."

Erbaş'ın konuşması aynı anda işaret diline çevrilerek, işitme engellilere aktarıldı.

81 ilden işitme engellilerin katıldığı umre ziyaretinin ilk durağı Mekke olacak. Daha sonra Medine'ye geçecek olan grup, 5 Mayıs'ta Türkiye'ye dönecek.

Diyanet İşleri Başkanlığının, işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlediği yarışmaya, Kur'an kurslarının, yaz Kur'an kurslarının ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrenci ve mezunları katılmıştı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir