• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Türkiye-İran sınırına yapılan güvenlik duvarında sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Iğdır ve Ağrı'nın İran sınır hattında TOKİ tarafından yapılan 144 kilometrelik modüler sınır güvenlik duvarının tamamen bitmesiyle "teröristlerin ve kaçakların" sınırdan sızmalarının büyük oranda engelleneceğini söyledi.

Soylu, yasa dışı yollarla İran üzerinden Türkiye'ye geçen yaklaşık 300 Afganistanlı kaçak göçmenin de geri gönderildiğini, bugüne kadar geri gönderilen Afgan uyruklunun sayısının 7 bin 100 olduğunu dile getirdi.

En çok gelişin olduğu Iğdır ve Ağrı hattına yaklaşık 144 kilometrelik duvar yaptıklarını anlatan Soylu, şunları söyledi: "Bunun Iğdır bölümü tamamlandı, 4-5 kilometrelik bir alan kaldı. Ağrı'yı da inşallah eylül ayına kadar tamamlayıp, bitireceğiz. Bu duvar hem teröre karşı, hem düzensiz göçe karşıydı. Çünkü İran'da 2 milyon Afganistanlı var. Bunların önemli bir bölümü Türkiye'ye gelme noktasında bir irade sergiliyorlar.  Tedbirlerimizi alıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize nasıl hassasiyet gösteriyorsak, Afgan kardeşlerimize de aynı hassasiyeti gösteriyoruz." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir