• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Yapıcıoğlu: YSK HÜDA PAR kararını yarın ilan edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven'le yaptığı görüşmenin ardından, "Seçime katılma yeterliliğine sahip bu partilerin arasına HÜDA PAR'ın yer alması kuvvetle muhtemeldir. Yarın Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecektir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bugün saat 16.45'te YSK Başkanı Sadi Güven'le bir araya geldi.

Görüşmenin ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, "Daha önce biliyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu seçime katılma yeterliliğine sahip partilerin isimlerini açıklamıştı. Partimizin ismi bunların arasında olmadığı için biz geçtiğimiz cumartesi günü bir itiraz dilekçesi verdik. Bu sabah bir dilekçe daha verdik. 19 ilçe teşkilatımızın evrakları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmadığı için bir problem vardı. Biz o ilçelerimizle ilgili evrakları ise bu sabah teslim ettiğimiz dilekçelere eklemek suretiyle Yüksek Seçim Kuruluna verdik." dedi.

"İnşallah hak yerini bulacaktır"

YSK Başkanı Güven ile faydalı bir görüşmelerini olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Öyle inanıyorum ki yarın kurul toplandığında bu itirazlarımızı layıkıyla değerlendireceklerdir. Seçime katılma yeterliliğine sahip partilerin arasında HÜDA PAR'ın yer alması kuvvetle muhtemeldir. Yarın Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecektir. Böyle bir beklentimiz ve temennimiz vardır. İnşallah hak yerini bulacaktır." dedi. (İbrahim Koçyiğit, Nizamettin Aşkın- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir