• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
"Herkesin Mewlid alanına gelerek o coşkuyu yaşamalarını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da dün düzenlenen Mewlid etkinliğine katılan ilahi ses sanatçıları, herkesin etkinliğe katılarak o coşkuyu yaşamalarını istediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinlikte sahne alan ilahi ses sanatçılarından Derviş Madsor, Burhanettin Cebba ve Özcan Atsat, duygularını paylaştılar.

Hazreti Muhammed'siz hayatın anlamsız olduğunu vurgulayan Derviş Madsor, "Kutlu Doğum etkinlikleri malum geleneksel hale dönüşmüştü. Kainatın şerefi, hak kitabın güneşi, Kur'an'ın en gür sesi Peygamber Efendimizi anlamak için buradayız. Halkımız anladı ki Hazreti Muhammed'siz hayat boştur, onsuz hayat bir ıstıraptır. Halkımız elhamdülillah görüyorsunuz işte her sene olduğu gibi hıncahınç burayı dolduruyorlar. Gerçekten de anlatılmaz bir duygu, son derece mutluyuz. Özellikle böyle Müslüman kardeşlerimizi bir arada gördüğümüz zaman ayrı ayrı bir mutluluk hissediyoruz." dedi.

Herkesin bu etkinliğe katılarak yaşanan coşkuya ortak olmalarını isteyen Burhanettin Cebba ise şunları söyledi:

"Gerçekten anlatılacak bir şey yok, bu kalabalık bu görkemli ve bu muhteşem manzara her şeyi anlatıyor. Özellikle buraya doğusundan batısına, kuzeyinden güzeyine gelen ve buraya gelemeyip bizleri izleyen tüm kardeşlerimizi selamlıyorum. Özelikle gelemeyen kardeşlerimize burada bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelsinler bu coşkuyu yaşasınlar, Hazreti Peygambere olan bağlılığımız, bu sevgi ve bu coşkuyu onların da yaşamasını istiyoruz."

İlahi ses sanatçılarından Özcan Atsat da Diyarbakır'da yaşanan coşkunun farklı olduğunu söyleyerek, herkesin Diyarbakır'daki Mewlid etkinliğe katılmasını ve yaşanan coşkuya ortak olmasını istedi. (Emrah Deniz, M. Fatih Akgül, Ramazan Casuk-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir