• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Mardin`de "İş Birliği Platformu" toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve bölgede bulunan üniversiteler arasında iş birliğini tesis etmek üzere, yürütülen mevcut çalışmaların yanında yeni projeler tasarlamak ve uygulanmasına altyapı oluşturmak amacıyla oluşturulan 'Ajans-Üniversite İş Birliği Platformu'nun 6'ncı toplantısı Mardin'de yapıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın başkanlığında yapılan toplantıya Artuklu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Vahap Özpolat ile Dr. Öğr. Üyesi Lokman Toprak ve Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Aktepe, Batman Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Karakaya, Siirt Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Semih Serkant ve Şırnak Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Sezgin katıldı.

DİKA uzmanları, toplantı gündemi hakkında bilgilendirmede bulunurken, üniversiteler ile hangi noktalarda iş birliği yapılabileceğine dair görüş ve önerilerde bulundu.

Toplantının ilk gündemi DİKA'nın yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı Kasımiye Medresesi el-Cezeri Müzesi oldu. Proje kapsamında Kasımiye Medresesi'nin restore edilmesi ve 12'nci yüzyılın en önemli bilim insanlardan biri olan el-Cezeri'nin adını ve çalışmalarını içeren bir müze haline getirilmesi planlanıyor.

Toplantıda, bu projede ilgili üniversite öğretim üyeleri ile işbirliği ve koordineli bir çalışma beklendiği belirtildi.

Toplantının bir diğer gündemi ise hazırlanmakta olan 11'nci Kalkınma Planı oldu. Ulusal Kalkınma Planı'nın öngörüleri doğrultusunda, bölgesel kalkınma için üniversitelerin ilgili alanlarıyla yürütülebilecek faaliyetler tartışıldı.

DİKA'nın yeni faaliyet yürütme yöntemi olan Sonuç Odaklı Programlar hakkında bilgi verildi. Kırsal Kalkınmanın Güçlendirilmesi ve Genç İstihdamın Artırılması programları öğretim üyelerine anlatıldı.

DİKA, bu programlar doğrultusunda faaliyet göstererek, temel iki alanda etkili sonuçlar hedefliyor. Sonuç Odaklı Programların amaçları doğrultusunda planlanan analiz ve hazırlık faaliyetleri hakkında üniversitelerin görüş ve etkileşimi bekleniyor.

Toplantı, mevcut ve gelecek gündem hakkında önerilerin alınmasının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir