• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
O bir dehaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Nisan`da sabah namazına giderken MOSSAD saldırısında şehid düşen Fadi Muhammed El-Bataş (35) kamuoyunda pek gündeme gelmedi. Belki çok gençti diye Filistin halkının bu dahi çocuğunun önemi kavranamadı. Oysa Filistin Devletinin yarınlarına çok büyük katkılar sunması beklenen Doktor Fadi ziyadesi ile bilinmeyi hak ediyor.

Pek çok Filistinli gibi o da mülteci kamplarında doğdu. Ve eğitimi çok zor şartlarda gerçekleşti. 2009 yılında Gazze`deki İslam Üniversitesi`nde Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi ardından aynı alanda yüksek yaptı. Daha sonra Malezya`ya giden El-Bataş  “Güç Elektroniği Teknolojisini Kullanarak Güç Aktarım Ağlarının Verimliliğini Artırma” teziyle doktorasını verdi ve Malezya`nın Kuala Lumpur Üniversitesi`nde Elektrik Mühendisliği alanında ders vermeye başladı.

Genç yaşına rağmen akademik hayatında bilimsel alanda ve uluslararası düzeyde 18 bilimsel araştırma yayınlayan El-Bataş, Japonya, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Suudi Arabistan, Malezya ve daha birçok ülkede yapılan uluslararası konferanslara katılıp bilimsel sunumlar yaptı.

Akademik ve ilmi çalışmaları nedeniyle 2016 yılında Malezya`da ülkenin en büyük nişanesi olan ödülü alan Doktor Fadi bu ödülü alan ilk Arap kökenli akademisyen oldu.

El-Bataş ödülü alırken yaptığı konuşmada “Bütün dünyaya Filistinlilerin icat konusundaki ısrarlarını ve onların hiçbir sınırda durmadıklarını ortaya koymaya çalıştım. Normalde bu ödül sadece Malezya öğrencilerine verilmekteydi. Ancak hükümet daha sonra Filistinli öğrencileri de buna kattı. Bu şekilde Arap ve Filistinli olarak ilk kez ödülü alan ben oldum” dedi.

Ailesi yaptığı açıklamada, Dr. El-Bataş`ın enerji konulu konferansa katılmak üzere Pazar günü Türkiye`ye gitmeye hazırlandığını belirtti.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜNÜ DESTEKLİYORDU

Dr. El-Bataş, sosyal paylaşım sitesinde en son,  iki hafta önce Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü`nü görüntülerken işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan gazeteci Yasir Murteca ile ilgili bir mesaj yayınlamıştı.

Yayınladığı mesajda El-Bataş “Siyonistlerin seni öldürmekle örtmeye çalıştığı hakikatin şehidine Allah rahmet etsin. Ahlaklı ve yüzünden tebessümün eksik olmadığı Filistinli genç. Hiç görmediğim halde seni çok sevdim Yasir… Ey boyun eğmeyen özgür adam! Karşılaşma yerimiz cennettir. Biz yolunda yürüyoruz” demişti.

“Oğlum israil için bir tehditti”

Şehidin babası yaptığı açıklamada, oğlunun Elektrik Mühendisliği alanında çok başarılı olduğunu, bu alanda birkaç uluslararası ödül aldığını, bunun içinde Siyonist İsrail`in oğlunu kendisi için bir tehdit olarak gördüğünü ifade etti.

Müslümanların bilim alanındaki ilerlemelerini ve gelişmelerini engellemek isteyen Siyonist işgal rejimi cinayet şebekesi eliyle Müslüman bilim adamlarını bir bir ortadan kaldırıyor.

Şimdiye kadar onlarca bilim adamı suikastlarla ortadan kaldırıldı.

El-Bataş`ın suikast sonucu şehit edilmesi üzerine açıklama yapan Malezya İslami Sivil Toplum Kuruluşları Danışma Meclisi (MABİM) Başkanı Azmi Abdulhamid yaptığı açıklamada, suikastın onu tanıyan ve seven herkesi şok ettiğini, mütevazı, ahlaklı ve örnek bir şahsiyet olan şehidin dünyadaki Filistinliler ve Müslümanlar için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Malezya ve bütün dünyaya bu kadar bilim sunan birinin Malezya`da suikastla ortadan kaldırılmasını tasavvur edemiyoruz” dedi.

Doktor Fadi bir dehaydı

Azmi Abdulhamid sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji ve enerji konusunda zeki, dahi ve harika bir zekaydı. Ülkemizde bu alanda büyük bir kalkınma başlatmıştı. Onu ortadan kaldırmada çıkarı olanlar, Fadi`nin zekasının, dahiliğinin ve deneyiminin acıttığı çevrelerdir. Hükümetten birçok ödül alan Fadi mütevazı ve sevimli biriydi. İlk gördüğünde seni şaşırtırdı. Önümüzdeki Ramazan ayında Malezya halkı camilerde etkili bir şekilde Kur`an okuyan Fadi`nin okuyuşundan mahrum olacaklar. Bilimi, dindarlığı ve zekasıyla insanların ilham kaynağıydı. Zor bulunan ender bir şahsiyeti kaybettik.”

Başta Hamas olmak üzere direniş grupları taziye mesajları yayınlayıp suikastın arkasında Mossad`ın olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir