• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Batmanlı öğrenci umre ödüllü yarışmada birinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Öğrenci Birliği (AÖB) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen, Ortadoğu Medya ve Anadolu Ajansı'nın (AA) jüri desteği verdiği "Bir Fotoğraf Bir Ayet" isimli yarışmanın birincisi Batmanlı öğrenci oldu.

Liseler arası gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni İstanbul Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AÖB Ortaöğretim Birim Başkanı Adem Er, kısa bir konuşma yaptı. Er, "Gençlerle beraber yaptığımız çalışmalarla bir gelenek oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle sanat ve medyada gençleri daha aktif görmek istiyoruz. Sizler de bu geleneğin içerisinde yer alarak, çalışmaları sürdüren gençler olarak bize destek veriyorsunuz. Bundan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Yarışmaya 128 kişi katıldı

128 kişinin katıldığı yarışmada birinci olan Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Seyran Kartal umre ödülü, ikinci olan Malatya'dan Halil Can Bebek dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan Şanlıurfa'dan Betül Çolak ise dizüstü bilgisayar kazandı.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin, yarışmada Türkiye birincisi olan 11'inci sınıf öğrencisi Kartal'ı kutladı ve kendisine üniversite sınavlarına hazırlık seti hediye etti.

"Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir." diyen Keskin, "Türkiye çapında okulumuzun adını duyurdu ve bir ayeti bir fotoğrafla özdeştirerek büyük bir başarı sağladı. Ayrıca, arkadaşlarına öncü olduğu için öğrencimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir