• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
 "Bizim kurtuluşumuz Hazreti Muhammed iledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Newruz Miting Alanında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen Mewlid etkinliğine katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya paylaştı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinden etkinliğe katıldığını belirten Sedat Atlı, "Diyarbakır'daki tüm mevlit etkinliklerime katılmışım. Şu ana kadar hiç kaçırmadığım için mutluyum. Efendimizi anmak, anlamak ve sünnetini yaşama etkinlikleri bizleri şarj ediyor. Bu tür etkinliklerin toplum üstünde büyük etkileri vardır. Bütün Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları bu etkinliği yapıyor. Bu etkinliği tertip eden Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ederim." dedi.

"Bu etkinliklerle toplum Hazreti Muhammed'i (sav) anlama faziletine erişiyor"

Etkinliğe Batman'dan katıldığını söyleyen Saadettin Aslangiray ise "Peygamber Sevdalıları Platformunun Batman, Diyarbakır ve tüm bölgede tertip ettiği Mewlid etkinliklerine her sene katılıyoruz. Bu tür etkinlikler insanların İslam'ı anlamasına vesile oluyor." ifadelerini kullandı. 

Bölgede tanınan kaside sanatçılarından Hüsamettin Korhan, (Kêke İsa) "Bu etkinlikler çok önceden yapılması gereken etkinliklerdi. Ümmetin vahdeti için geç bile kalınmış. Bu etkinliklerin toplum üstünde büyük bir etkisi vardır. Bu etkinlik o kadar güzel bir etkinliktir ki Hazreti Muhammed (sav) ile buluşmuş gibi oluyoruz. Bu etkinliklerle toplum Hazreti Muhammed'i (sav) anlama faziletine erişiyor. Buda çok güzeldir." diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin çok güzel olduğunu belirten Veysi Aydın ise Hazreti Peygamberin ümmeti için yaptıklarının bir karşılığı olarak ne yapılsa yetersiz olacağını söyledi.

Bu tür etkinliklere her sene katıldıklarını ve çok memnun olduklarını belirten Mehmet Emin Yakut ise "Bu etkinliklere her sene katılıyoruz ve çok memnunuz. Bu etkinliklerin çok faydası var. En başta, peygamber efendimizi bize hatırlatıyor ve onun yolunu takip etmeye vesile oluyor. Bu topluluk ile beraber onun sevdasını tadıyoruz." İfadelerine yer verdi.

"Bizim kurtuluşumuz peygamberimizdedir"

Kurtuluşun Hazreti Muhammed'de (sav) olduğunu söyleyen Arif Saydam ise sözlerine şöyle devam etti:

"Bu etkinliğe yapıldığı ilk seneden beri katılıyoruz. Çok güzel bir duygudur buraya gelmek. Gerçekten bu toplumu bu milleti burada görmek bizi sevindiriyor. Halk akın akın geliyor. Peygamber sevdasına iştirak ediyor. Bizim kurtuluşumuz peygamberimizdedir. Biz peygamberin izinden gidersek bu toplum ıslah olur, bütün kötülüklerden arınır."

Mevlid etkinliğine farklı illerden katılan Hasibe Hayat, Müzeyyen Gür ve Fatma Toprak ise etkinlikle Hazreti Peygamberi daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ve Müslümanlarla Peygamber sevdası için bir araya gelmenin güzelliğini yaşadıklarını ifade ettiler.

"Çocuklar evde heyecanla bugünü bekliyordu"

Çocuklarının Mewlid etkinliğinin düzenleneceği bugünü heyecanla beklediğini dile getiren Hatice Börü sözlerine şöyle devam etti:

"Tabi insan heyecanlanıyor. Bugün peygamber Efendimizin Mewlid etkinliğidir. Bugünde insan seviniyor, çocuklarda heyecanlanıyor. Çocuklar evde heyecanla bugünü bekliyordu. Küçük kızım var, 4 yaşında. O da diyordu 'Allah'ım yarın yağmur yağmasın kutlu doğuma gidelim."

"İnanın hiç anlatılacak gibi değil"

Mewlid etkinliklerinin çok güzel olduğunu ve etkinliğe katıldıkları için heyecanlı olduklarını söyleyen Mustafa Topdemir ise insanların akın akın etkinliğe katılmalarının mutluluk verici olduğunu ifade söyledi.

Bu güzel günün herkese hayırlar getirmesini dileğinde bulunan Nilüfer Hanım; "Herkese hayırlar getirsin bu mübarek günümüz. Çok sevinçliyiz, çok duyguluyuz. Bütün ailemizle katılmışız. Çoluk ve çocuğumuzla. Rabbim İslam alemine hayırlar getirsin. Akan Müslüman kanını durdursun inşallah. İnanın hiç anlatılacak gibi değil. Biz sadece onun sevgisiyle buradayız, onun aşkıyla buradayız." dedi.

"Gerçekten duygularımızı tarif edemiyoruz"

Arkadaşlarıyla beraber Diyarbakır'ın Hani ilçesinden Mewlid etkinliğine katıldıklarını söyleyen Yakup Kaya ise sözlerine şöyle devam etti:

"Biz istiyoruz ki peygamberimiz için bir araya gelen bu kadar insan, Müslüman zulme ve zalime karşıda bir araya gelsin, birlikte olsun, bu heyecanı yaşasın istiyoruz. Gerçekten duygularımızı tarif edemiyoruz. Onun (sav) için yüzbinlerce kez feda olmaya hazırız. Bu programı düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun."

Var oldukları müddetçe Hazreti Peygamberin yolundan gitme gayretinde olacaklarını belirten Hacı Hüsni Yıldırım; "Allaha hamd olsun, bundan daha güzel bir şey yok. Peygamberimizin yolundan gitmemiz lazım. Onu başımızın ve gözümüzün üstünde kabul etmemiz lazım. Biz Müslümanız, onun yolundan gideceğiz, can ve malımızı feda edeceğiz. Var olduğumuz müddetçe onun yoluna devam etmemiz lazım." dedi.

"Senden başkasını kabul etmedik etmeyeceğiz Ya Resulullah"

"Bu meydanlar Muhammedî aşkı özlemişti." diyen Muhammed Aslan, Batman'ın Gercüş ilçesinden geldiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bu coşkuyu yerinde tatmaya geldim. Çok güzel bir coşku var. Bu tür etkinlikler gerçekten sevindirici, gurur verici. Diyarbakır'ın coşkusu bir başka. Ekranlarda izlemek gibi değil. Burada bu coşkuyu yaşamak lazım. Gerçekten ve şunu söylemek istiyorum: Senden başkasını kabul etmedik, etmeyeceğiz Ya Resulullah!  Ve bunun için mücadele istiyoruz. Peygamber Efendimizin verdiği emanetlere sahip çıkmak istiyoruz. Kur'an'a ve sünnete göre yaşamak istiyoruz."  (Mehmet Çelik, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)


































































































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir