• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
KOSGEB`den yazılım sektörüne 200 milyon TL destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ`nün himayelerinde, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt`un ev sahipliğinde düzenlenen “KOSGEB, KOBİ Zirvesi” etkinliği, çok sayıda Kamu Kurumlarının, Meslek Kuruluşlarının, Üniversitelerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB`de büyük bir dönüşüm başladığını, bu dönüşümün Türkiye ekonomisi ve sanayisinin, teknoloji odaklı dönüşümüyle uyumlu olduğunu, kurumda “katma değerli üretim ve teknoloji tabanlı girişimciliğe nitelikli destek” vizyonunun benimsendiğini söyledi.

DESTEK PROGRAMININ ÜST LİMİTİ 1 MİLYON LİRA

24 Nisan`da KOSGEB‘in internet sitesinde ilan edilecek olan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 Yılı Teklif Çağrısı‘na göre, programdan yararlanmak üzere proje sunan KOBİ`ler için KOSGEB tarafından toplam 700 milyon liralık bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 500 milyon lirası imalat sanayisine ayrılırken, 200 milyon lirası da yazılım sektörü KOBİ`leri için ayrıldı.

Geçen yıl KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 8 alt kategoride proje çağrısı yayınladıklarını ve 8 bin 355 proje başvurusu aldıklarını anlatan Özlü, bunlardan 3 bin 12 projeye, 742 milyon lira destek sağladıklarını dile getirdi. Veri madenciliği, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka, akıllı uygulamalar, bilgi güvenliği, robot ve otomasyon yazılımları, bilgisayar oyunları alanlarından herhangi birinde faaliyet gösteren KOBİ`lere, toplam 200 milyon lira destek verileceğini söyleyen Özlü, destek programının üst limiti 1 milyon lira olarak belirlendiğinin altını çizdi.

300 BİN LİRA GERİ ÖDEMESİZ, 700 BİN LİRA GERİ ÖDEMELİ

Projesi kabul edilen KOBİ`ler, 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere, destekten yararlanabilecekler. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan personel, makine-teçhizat kalıp, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödenecek. Sunulacak projeler en az 6 ay, en fazla 12 ay süreli olacak. Proje teklif çağrısı, 24 Nisan`da KOSGEB`in internet sitesinde ilan edilecek. Son başvuru tarihi 22 Haziran olacak. Başvurular ekim ayı sonunda sonuçlandırılacak ve ilan edilecek. KOSGEB`in sunduğu destek ve teşvik mekanizmaları, teknoloji üreten KOBİ`ler üzerinde yoğunlaştırıldı. Özlü ayrıca, KOBİ`leri yerli üretime teşvik ettiklerini, onların Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini desteklediklerini de dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir