• DOLAR 32.605
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2411.137
  • ...

Mardin'deki bir alışveriş merkezinin fuar alanında düzenlenen 5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018) açıldı.

Fuarın açılışına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, ilçe kaymakamları, meslek oda başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda iş adamı ve kurum temsilcileri katıldı.

22 Nisan`a kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda (MAGROTEX 2018) tohum, gübre, yem, fidan, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama gibi tarım ve tarım teknolojileri ürünlerinin yanında gıda ürünleri de sergileniyor.

Yerli-yabancı 150 firmanın katıldığı fuarın açılışı katılım sağlayan protokolün kurdele kesimiyle gerçekleşti. Yaman ve beraberindekiler alandaki stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

“Fuar için arsa çalışmaları devam ediyor”

Mardin`in tarım alanında geliştiğini belirten Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, fuarın açılışında şunları söyledi:

“İnşallah Mardin`imiz böyle bir sürü güzel organizasyonlara ev sahipliği yapar. Mehmet Başkanın dediği fuar yeri ile ilgili ise geçen seneden beri konuyu biliyoruz. Fuar için arsa çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısa zamanda yer tahsisi olur ondan sonrada çalışmalara başlarız.”

“Bu fuar alanı Mardin`e yakışmıyor”

Mardin`de ilk fuar yapıldığında fuarın alanının dar olmasından ve fiziki şartlarından dolayı Mardin`e yakışmadığını ve hatırlatmakta fayda olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise “Sayın Valim! Bu fuar alanı Mardin`e yakışmıyor, dar geliyor. Sizin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bütün üreticilerim adına Sivil Toplum Kuruluşları adına Mardin halkımız adına Mardin`e yakışır bir fuar alanın tahsisini sizlerden istirham ediyorum.” dedi.

Mardin Gıda ve Tarım fuarının hem bölge hem Mardin açısından fuarcılık kültürü değeri ve gelişmesi açısından büyük bir katkı sağlayacağını belirten Dicle Un Sanayicileri Derneği (DUNSAD) Başkanı Veysi Duyan, un sanayicileri olarak böyle girişimlere her zaman destekte bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Fuar Koordinatörü Mehmet Ünal da fuar alanında tarım, gıda ve hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan her türlü ürünün ve hizmetlerin sergilendiğini söyledi.

Ünal, “MAGROTEX 2018 fuarına doğrudan 90 firma katılmakta, yurt içi ve yurt dışında temsilcileri kanalıyla toplamda 150 firma ürünlerini sergilemekte olup fuarımız 25 bin metre kare alan üzerine kuruludur. Bu fuarda hedefimiz 60 bin üzerinde ziyaretçiye ulaşmaktır.” dedi.

Fuarın faydalı geçeceğini belirten katılımcı firma yetkilileri ise fuarın düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

(M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)