• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Vali Yaman`dan "Festival" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de bu yıl 5'incisi yapılan "Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018)" düzenlenen törenle açıldı.

Fuarın açılış törenine katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, buradaki yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde İLKHA'nın gündeme getirdiği festivaller konusunu da değindi.

Vali Yaman, "Bir sürü organizasyonlar yapıyoruz. Geçen hafta bir festival yapmıştık, bu hafta da yapıyoruz. Festivalleri sırf esnaf ve turizm yatırımcısının önünü açmak için yapıyoruz. Yoksa belki bir kısım festivale de ihtiyaç olmayacak, ancak bu başka bir geliri ilimize getiriyor, ona biz önayak oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Arkadaşlar, belediyecilik sadece yol yapmak değil. Sadece alt yapı yapmak da değil. Bakarsanız belediye görevleri bu sadece bir maddedir. Kültürel görevler, şehrin sosyal gelişimi gibi benzer görevler daha fazla. Büyükşehir belediyesi olarak da bunu yapıyoruz ve sağlıyoruz. Burada büyükşehir belediyemizin bir gelir beklentisi yok. Bütün amacımız Mardinli esnafımızın, sanayicimizin ve yatırımcımızın para kazanması.  Bütün bu çalışmaları bunun için yapıyoruz. Bu aynı zamanda yatırımlarında kalitesinin yükselmesine sebep oluyor.  Böylelikle hem sosyal hem de ekonomik kalkınma oluyor." dedi.

Mardinliler; Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemlerde düzenlediği konser, şenlik ve festivallerin toplumun ahlaki değerlerine aykırı olduğunu belirtmiş ve bu tür etkinliklere harcanacak paranın hizmetlere aktarılması gerektiğini söylemişti. (M. Salih Keskin - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir