• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Yapıcıoğlu: Seçime girmeye hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kürd Meselesine Adil Çözüm Çağrısı" temasıyla yaptığı basın toplantısında erken seçime ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcıoğlu, "Biz seçime hazırız. Ocak ayında YSK seçime girebilecek partilerin listesini açıkladı sonra bir kaç ilave yaptı. Bu isimler arasında HÜDA PAR yok. Yasalara göre HÜDA PAR'ın seçime girebilme yeterliliği var. Bugün saat 14.00'da başkanlık divanını toplayacağım ve YSK'ya bu yanlışı düzeltmeleri için müracaatta bulunacağız. YSK'nın bu yanlışı düzeltmesini ümit ediyoruz. Parti olarak da seçime girmeye hazırız." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR'ın herhangi bir partiyle ittifak kurup kurmayacağı yönündeki soruya ise Yapıcıoğlu, " Bugün öğleden sonra saat 14.00'da başkanlık divanı toplayacağız. Cumartesi günü Genel İdare Kurulu toplantı yapacaktır. Seçim ittifak ve seçimlerle ilgili diğer hususları arkadaşlarımızla müzakere edeceğiz. Ve çıkan kararları da paylaşılması gereken kısımları kamuoyuyla paylaşacağız." diye yanıtladı.

Önümüzdeki günlerde Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu`yla bir görüşme yapacaklarını açıklayan Yapıcıoğlu, "6 gün sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu`yla parti genel merkezinde bir görüşmemiz olacak. Bir randevu talep ettiler. Bu görüşmenin içeriğiyle ilgili şu anda bir şey paylaşmam doğru değil. Görüştükten sonra basına bir açıklamada bulunuruz. " dedi.

"HDP ile ittifak var mı?" sorusuna Yapıcıoğlu, "Bizim şu anda ittifak için herhangi bir partinin kapısını çalma gibi niyetimiz yoktur. Bize herhangi bir ittifak teklifi de yoktur demiştik. Biz, kategorik olarak şu veya bu parti ile ittifak yaparız, şununla ve bununla yapmayız, diye bir şey söylemedik. Şu anda da söylemiyoruz. Önümüzdeki süreçte bunları değerlendireceğiz." diye cevap verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir