• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
"Bir Gün Bile Olsa Üniversiteli Olmak" projesine ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yoğun bir tempoyla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerine gerek bilgilendirici gerekse dinlendirici bir sosyal hizmet sunuyor.

Bu amaçla kararsız öğrencilere yol göstermek, kararlı öğrencilere ise istediği okulları yakından tanıtmak amacıyla "Bir Gün Bile Olsa Üniversiteli Olmak" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamda 100'e yakın öğrenci Batman Üniversitesine götürüldü. Bir gün bile olsa Batman Üniversitesi öğrencisi olan liseliler, birer üniversite öğrencisi gibi sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını dolaşıyor. Rehberler, ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkânlarıyla ilgili bilgi veriyorlar. Öğrenciler, üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteye tercih yapacakları konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere sahip oluyorlar.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, sorularla renklenen sunumda üniversiteli bir genci ilgilendiren pek çok konuya değinerek, öğrencilerdeki "üniversite" ve "üniversiteli olma" algısını şekillendirdi. Kampüste verilen serbest zamanı sosyal alanlarda üniversitelilerle iç içe geçiren öğrenciler, üniversite atmosferini yaşadılar.

Kozbe, "Düzenlediğimiz proje, lise öğrencileri açısından oldukça verimli geçiyor. Sınav arifesindeki öğrenciler için isteklendirme kaynağı olmasının yanı sıra, henüz hangi mesleği seçeceğine karar verememiş öğrenciler için de fayda sağlıyor. Farklı fakültelerin hocalarından ders alıyor, hangi alana yatkın olduklarını açıkça görme fırsatı yakalıyorlar. Batman Üniversitesi olarak, lise öğrencilerine kapımız her daim açık. Hem 'Bir Gün Bile Olsa Üniversiteli Olmak' projesini hem liselilere yönelik düzenlediğimiz yaz okulları ile her alanı her meslek grubunu tanımalarına destek oluyoruz. Bu tür etkinliklerin üniversite ve alan seçiminde olumlu rol oynadığını gözlemliyoruz. Lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Artan motivasyonları ve üniversite hayalleriyle okullarına geri dönen öğrencilerimize, onları bekleyen üniversite hazırlık sürecinde başarılar dileriz." dedi.

Lise son sınıftaki öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi amacıyla bu projeyi düzenlediklerini anlatan Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin ise "Projemiz, liseli çocuklarımızdan yoğun ilgi görüyor. Bu gezilere katılan öğrencilerimiz, üniversite kampüslerini geziyor ve üniversiteli öğrencilerle derslere girerek, o atmosferi soluyorlar. Amacımız, onların bu sınav maratonunu geçmelerinden sonra doğru üniversite ve bölüme yerleşerek eğitim görmelerine yardımcı olmaktır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir