• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Öğrenciler harçlıklarını Afrikalılar için bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de imam hatip öğrencileri, "İmam Hatipler Göz Nuru Oluyor" projesi kapsamında, Afrikalıların katarakt ameliyatı için harçlıklarını bağışladılar.

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi ve ortaokul kısmında okuyan öğrenciler, Afrika'da görme sorunu yaşayanların katarakt ameliyatında kullanılmak üzere harçlıklarından biriktirdiklerini, okul yöneticileri aracılığıyla organizatör sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teslim ettiler.

Konu hakkında bilgi veren 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nihat Korlaelçi, "ÖNDER ve İHH'nın ortak düzenlemiş olduğu 'İmam Hatipler Göz Nuru Oluyor' projesi kapsamında okulumuzdaki 5'inci, 9 ve 10'uncu sınıflardan öğrencilerimizle düzenlemiş olduğumuz kampanyada, 4 katarakt ameliyatını gerçekleştirecek seviyede maddi katkı sunacağız. Öğrencilerimizin bu gayretinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

"Güzel bir çalışma yapmışlar"

Örnek davranışlarından dolayı öğrencileri kutlayan ÖNDER Bingöl Temsilcisi Sadullah Arpa, şunları söyledi: "Proje için bugün 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesindeyiz. Buradaki öğrencilerimiz sağ olsunlar, var olsunlar. Bize bu anlamda önemli katkıları oldu. Güzel bir çalışma yapmışlar. İnşallah onların sayesinde Afrika'da 4-5 tane katarakt ameliyatı gerçekleştireceğiz."

"Okul idaresine ve gençlerimize teşekkür ediyorum"

Şu ana kadar 325 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirildiğini bildiren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gilli, "Bu kapsamda Bingöl ilimizden de katkılarımız olmuştur. Üniversiteli gençlerimiz, 5 katarakt ameliyatı için geçen sene bir proje aldılar. ÖNDER ve İHH öncülüğünde ortak projemiz oldu. İmam hatip öğrencilerimiz, 4 katarakt ameliyatı için para toplamışlar. Okul idaresine ve gençlerimize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. İnşallah bundan sonra da projelerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Harçlıklarını bağışlayan öğrencilerden Enes Karakoç da "Afrika'daki kardeşlerimizin sıkıntılarını giderebilmek için herkes harçlığından bir miktar para kumbaralara attı. Şimdi 4 ameliyat parası çıkarttık. İnşallah onların sıkıntılarını giderebiliriz. İnşallah çeşitli hayırlara, farklı yardımlara vesile olur." şeklinde konuştu.

Yaptıkları yardımın diğer öğrencilere örnek olmasını dileyen Mehmet Şerif Demirpençe, bunların artmasını temenni etti.

"Başka okulların da bu kampanyayı düzenlemesini istiyoruz"

Öğrencilerden Abdulmuttalip  Salar ise şöyle konuştu: "Afrika'da katarakt ameliyatı için para topladık. Öğretmenlerimize bu proje için teşekkür ediyorum. Başka okulların da bu kampanyayı düzenlemesini istiyoruz. Oradakilerin de sağlığına kavuşmasını istiyoruz." (Nihat Kanat, Hakan Koldaş - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir