• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
ÇOK ERKEN SEÇİM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün partisinin TBMM grup toplantısında seçim tarihinin 26 Ağustos 2018`e alınması çağrısında bulunmuş ve bu konuda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştirmişti. Dün öğle saatlerinde Bahçeli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme sonrasında mutabakata vardıkları seçim tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018`de yapılacağını duyurdu. Kamuoyu bu beklenmedik seçim tarihini ‘çok erken seçim` olarak görüyor. Seçime hazır olduklarını ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, “Esasen Sayın Cumhurbaşkanı`nın seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklaması, bu seçimlerin “Erken Seçim” değil; “Erkene Alınan Seçimler” olduğu anlamına da geliyor. Memleketin adeta gelecek yıllardaki kaderini belirleyecek bir kararın sadece iki parti tarafından alınmış olması ciddi bir eksikliktir.” dedi.

SEÇİMLER 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesine ilişkin "TBMM'deki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

“…TÜRKİYE'NİN BİR AN ÖNCE BELİRSİZLİKLERİ AŞMASINI ZORUNLU HALE GETİRMİŞTİR”

Konuyla ilgili yasal sürecin hemen başlatılacağını belirten Erdoğan, YSK'nın da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacağını bildirdi. Erdoğan, "Gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir." dedi.

“BASKIN SEÇİM”

Yaşanan gelişmelerle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, “MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli`nin erken seçim çıkışı aslında hem Türkiye`nin hem de Sayın Bahçeli`nin politik geçmişine uygunluk arz ediyor. Bu yönüyle Türkiye`de seçimlerin zamanında değil, erken yapılması teamül haline gelmiştir. Sayın Bahçeli`nin bu çıkışının nedenleri ile alakalı olarak kamuoyunda dillendirilen polemiklere girmeyi gereksiz görüyorum. Esasen Sayın Cumhurbaşkanı`nın seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklaması, bu seçimlerin “Erken Seçim” değil; “Erkene Alınan Seçimler” olduğu anlamına da geliyor. Bu da ister istemez “Baskın Seçim” yorumlarını da haklı olarak beraberinde getiriyor. Kamuoyunda ifade edildiği şekli ile AK Parti ve MHP arasında daha önce belirlenmiş ve planlanmış bir husus değilse şayet, Sayın Cumhurbaşkanı ilk sözü Sayın Bahçeli söylemişse bile seçim tarihini 26 Ağustos yerine 24 Haziran`a almak sureti ile  “Son söz benim!” demiş oldu.” şeklinde konuştu.

“KARARIN SADECE İKİ PARTİ TARAFINDAN ALINMIŞ OLMASI CİDDİ BİR EKSİKLİKTİR”

Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanı`nın 15 Temmuz ile iç bürokratik tıkanıklık ve dış politik gelişmeleri erken seçime gerekçe kılması, siyasi etik açısından uygun düşmemiştir. Zira bahse konu gerekçeler gerek meclis içi gerekse de meclis dışı partileri de doğrudan ilgilendiren hususlardır. Dolayısıyla bu partilerle de müzakere edilmemiş olması ve “Baskın basanındır!” mantığı ile hareket edilerek memleketin adeta gelecek yıllardaki kaderini belirleyecek bir kararın sadece iki parti tarafından alınmış olması ciddi bir eksikliktir.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERE HAZIRIZ”

Yavuz son olarak şunları söyledi; “HÜDA PAR olarak ise hukuk iğdiş edilerek siyasi anlamda herhangi bir engel çıkarılmadığı takdirde seçimlere girme yeterliliğine sahibiz ve bu yöndeki hazırlıklarımız tamdır. Uzun bir süreden beri teşkilatlarımız “Yarın seçim varmış gibi” çalışmalarını yürütmektedirler. Bu kararın memleketimize, İslam Âlemi`ne ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir