• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İHL öğrencileri projeleriyle TÜBİTAK fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Aşiti (TOKİ) Mahallesi'nde bulunan Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerin hazırladığı 21 projenin açılışı gerçekleştirildi.

13 danışman öğretmenin nezaretinde 72 öğrencinin özverili çalışmaları sonucu Fizik alanında 4, Edebiyat alanında 2, Tarih alanında 1, Matematik alanında 4, Kimya alanında 2, Biyoloji alanında 3, Teknoloji alanında 5 ve değerler eğitimi alanında 1 proje olmak üzere toplam 21 proje hazırlandı.

Sergi, ilk olarak okulun konferans salonunda açılış konuşmaları ile başladı. Sunuculuğunu okul öğretmenlerinden Sebahat Yalçınkaya'nın yaptığı program, okulun öğrencilerinden Enes Taşçı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"İmam hatip sadece bir okul değil, bir davadır bir hedeftir"

Programda bir konuşma yapan Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Omuk, " İmam hatiplerle hep beraber olmaya çalıştıklarını, onların yüklerini biraz sırtlarına yükleyerek beraber koşuşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Omuk, "İmam hatip sadece bir okul değil; bir davadır, bir hedeftir. Onun bilincinde olarak koşuşturuyoruz. Yaptığımız her çalışmada onu hedef alarak ve Rabbimizin rızasını öne alarak o şekilde koşuşturuyoruz. Bu bakımdan imam hatiplerin başarısı için bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu sene de Özcan Yıldız İmam Hatip lisemiz proje okulu oldu. Bundan sonra ismi Özcan Yıldız Proje İmam Hatip lisesidir. Herhangi bir değişiklik olmasa önümüzdeki sene 120 erkek öğrenci alacağız. Bu sene de Özcan Yıldız'da güzel başarılar elde edildi." dedi.

Okul Müdürü Tarık Yılmaz, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip lisesinin proje okulu olarak kabul edilip, sınavla öğrenci alacak olan bir imam hatip lisesine dönüştüğüne vurgu yaparak, "Gayretlerini bu konuda sarf eden, emek harcayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü Kızıltepe'mizin öğrenci potansiyeli ve artık gelinen noktada böyle bir sınavla öğrenci alan bir imam hatip lisesine ihtiyacımız vardı. Bu okulumuzun seçilmiş olması da hem fiziki şartları, modern derslikleri, pansiyonu, spor sahası, konferans salonu ve oturmuş olan bir öğretmen kadrosundan dolayı inşallah Kızıltepe'mize gelecek nesiller için başarılı öğrencilerin ufkunu açacak olan bir okul olur." temennisinde bulundu.

Yılmaz, okulların yapılan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı hakkında ise şunları söyledi:

"Hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin ufuk çizgilerini, dünyaya bakış açılarını, bilim ve fen olan ilgili kısımlarını biraz daha çıtayı yükseltmek adına arkadaşlarımız yoğun bir çaba içerisinde girdiler. Sağ olsunlar. Çalıştılar, çabaladılar. Bu çalışmalara katılan 70-80 öğrencimiz, 13 tane öğretmenimiz inşallah önümüzdeki dönemler için ufuk olarak, çizgi olarak daha üst seviyedeki düşüncelere sahip olacaklar. Bütün öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik edip teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir ilk adımdır. Bundan sonraki adımlar inşallah daha yüksek bir seviyeye bir çıta olarak çıkacaktır."

Protokol üyeleri ve davetliler spor salonunda kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Program davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi.  

Açılışa Mardin İl milli eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Omuk, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir