• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (BTSO), Ticari Safari ve Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) projeleri ile son 4 yılda dünyanın farklı coğrafyalarından 16 bini aşkın iş insanını Bursalı firmalarla buluşturdu. BTSO, gıda sektöründe yeni bir alım heyeti organizasyonu daha gerçekleştirdi. ‘Bursa Food Point` kurumsal kimliğiyle Ur-Ge Projesi kapsamında düzenlenen alım heyeti programı ile 34 ülkeden 160 firma temsilcisi, Bursalı sektör temsilcileriyle buluştu. Merinos AKKM`de düzenlenen organizasyonda 50 Bursalı firma, stant açarak ürünlerini sergiledi.

BURSA, GIDA SEKTÖRÜNDE SÜRÜKLEYİCİ BİR KENT

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, “Kentimiz gıda sektöründe önemli bir potansiyele sahip. Türkiye`nin dondurulmuş gıda üretiminin 3`te 2`si kentimizde gerçekleştiriliyor. Ülkemizin domates salçası üretiminin yüzde 70`i de Bursa`dan karşılanıyor. Bursa, gıda sektöründe sürükleyici bir kent konumda. Bursa`mızın gıda sektörüne yönelik potansiyelini artıran çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

TERCİHİMİZ BURSA

Nijer`in en büyük toptancısı Dantata Foods firmasının sahibi Tajudden Aminu Dantata, “Bursalı firmalarla işbirliğimizi artırmak için buradayız. Gıda sektöründe tercihimiz Bursa” şeklinde konuştu. Umman Sultanlığı`nın en büyük market zinciri Khimji Ramdas LLC yöneticilerinden Devendra Kumar Koladall, “Bursa`ya işbirliği için geldik. Bursa Food Point markası altında bir araya gelen firmalarlımızı tebrik ediyorum. Gerçekten sektörün büyük bir potansiyeli var. Türkiye, gıdada fırsatlar ülkesi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Hindistan Gıda İthalatçıları Birliği Kurucu Başkanı ve sektör temsilcisi Amit Lohana, “B2B organizasyonunun iki ülke arasındaki ilişkileri artıracaktır” dedi. Organizasyona ağırlıklı olarak Körfez, Afrika ve Avrupa ülkelerinden yoğun katılım oldu. Alım heyetinde Niyerya, Somali, Uganda, Nijer, Sudan, Birleşik Arap Emirliklerinden de firmalar katılım sağladı. 2 gün sürecek alım heyeti organizasyonunun ardından yabancı iş insanları, Bursalı gıda sektörü firmalarının üretim tesislerini de inceleyecek.