• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
AB Bakanı Çelik: AB Komisyonu raporu siyasi bir yaklaşım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Komisyonunun yayınladığı Türkiye raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok. Belli bir pazarlığın ürünü olarak ortaya çıkan bir rapor. Siyasi bir yaklaşım." dedi.

Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Çelik "Eleştiri hem bir haktır hem büyük bir fırsattır. Ama burada biz, objektif bir dille yazılmış, hakkaniyete dayalı, olumlu ajanda içeren, gelecek perspektifi sunan bir eleştiri görmüyoruz." ifadelerini kullandı.    

Türkiye'nin uygulamalarının AİHM içtihatlarıyla çelişen bir tarafının olmadığının altını çizen Çelik, terör propagandası ya da teröre desteğin olduğu yerde demokrasinin olmayacağını ifade ederek "DEAŞ saldırılarında gösterilen dayanışmayı PKK saldırılarında göremiyoruz. PKK'nın cami ve Türk vatandaşlarına yönelik saldırıları karşısındaki sessizliği de bir kez daha kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Çelik, "Halen FETÖ'den 'Gülen hareketi' diye bahsedilmesi, masum bir sivil toplum örgütüymüş gibi bir retorik kullanılmasını son derece yanlış buluyoruz. Bunun yanı sıra Gülen hareketinin hükümetimizce terör örgütü olarak nitelendiğine dair bir kayıt düşülmüştür. Bu kısmi de olsa bir ilerlemedir. Ama gerçek bir ilerleme anlamına gelmez." diye konuştu.    

AB belgesini, "İlişkilerin yoğunluğu, boyutu, perspektifini anlamaktan uzak, vizyonsuz, içeriksiz, gelişmelerin gerisinde bir rapor" ifadeleriyle eleştiren Çelik, "Bundan sonrasında daha çok Avrupa diyorlarsa, daha çok Avrupa için bizim çağrımız şudur: Daha çok Avrupa demek, Türkiye ile daha çok yakınlaşma ve iş birliği demektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir