• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
ERKEN SEÇİM Mİ? BASKIN SEÇİM Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi. Kamuoyu böyle bir seçimin erken seçimden ziyade baskın seçim olacağı kanaatini taşıyor. Bahçeli daha önce de Ekim 2016`daki çağrısıyla ‘cumhurbaşkanlığı seçim sistemi`nin yapılmasına zemin hazırlamış ve TBMM`de verdiği destekle söz konusu sistemin 16 Nisan 2017`de referanduma götürülmesini sağlamıştı. MHP'nin tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacağına işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının akabinde MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyununu bozmak şarttır. 'Seçim var mı yok mu, erken mi olacak zamanında mı yapılacak?' anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir."

"26 AĞUSTOS" ÖNERİSİ

Seçimlerin olası tarihine ilişkin görüşlerini de açıklayan Bahçeli, şunları kaydetti: "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAHÇELİ BUGÜN GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, bugün Bahçeli ile görüşmesi olduğunu kaydetti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, erken seçim açıklamasının sürpriz olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Bozdağ, "Ben de sizinle birlikte öğrendim." dedi. Bozdağ, şöyle devam etti: "AK Parti'nin, seçimleri vaktinde yapma gibi bir geleneği var ve 22 Temmuz seçimleri hariç bütün seçimler vaktinde yapıldı. Bizim, seçimlerin vaktinde yapılacağına dair de açıklamalarımız var. Ancak Sayın Bahçeli'nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir ve ona göre bir açıklama yapılacaktır.  Şu anda değerlendirme yapmadan, bir cevap verme imkânımız yok. Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, MYK'da bunlar konuşulacaktır ve sonrasında bir değerlendirme yapılacaktır. Sayın Bahçeli'nin açıklaması yeni bir durumdur, bu yeni durumu elbette biz de değerlendireceğiz. Ama sonuç ne olur, şimdiden buna dair bir şey deme imkânı yok. Çünkü ben de sizin gibi ilk defa duydum."

HÜDA PAR 1 AY ÖNCE ERKEN SEÇİMİ İŞARET ETMİŞTİ

Devlet Bahçeli'nin erken genel seçim açıklamasına çeşitli partilerden tepkiler gelmeye başladı. Erken seçim hakkında bir ay önce Tigris Gazetesine konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bugünleri öngörmüştü. Mart ayının 17'sindeki röportajda Yapıcıoğlu 2019'da yapılması söylenen seçimin öne çekilmesi gibi güçlü bir ihtimalin olduğunu belirtmişti. İşte Yapıcıoğlu'nun bir ay önceki yorumu… “2019 yerel seçimlere daha bir yıl var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine de 1,5 yıldan fazla bir süre var. Çok erken bir zamanda Türkiye seçim gündemine girdi. Aslında halkın gündeminin seçim olmadığını düşünüyorum. Ama siyasetin gündemi özellikle seçim. Bunu iki türlü okumak mümkün. Biz öyle okuyoruz. Ya seçim söylendiği gibi 2019'un Kasım ayında yapılmayacak erkene çekilecek baskın bir erken seçim gündeme gelebilir. O nedenle bu kadar yoğun bir şekilde hükümet ve onun müttefiki MHP tarafından bu kadar yoğun bir şekilde gündeme geliyor. İkinci ihtimal ise gerçek gündemin üstünü örtmek için yoğun bir şekilde seçimi gündem ediyorlar. Her ikisi ihtimal dâhilindedir, mümkündür. Ama bana sanki seçimin öne çekilmesi daha güçlü bir ihtimalmiş gibi görünüyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir