• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla erken seçime gidilmesi halinde ekonominin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine;

ZEYBEKCİ: “EKONOMİK ANLAMDA OLUMLU BİR ADIM”

"Yeni sistemi kurup Türkiye'nin gelecekle ilgili o uzun yolculuğa çıkması lazım. Ekonomik anlamda da son derece öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik anlamında olumlu bir adım" dedi.

Ekonominin kötüye gidebileceği ve bir an önce seçim yapılması gerektiği yönünde görüşler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Zeybekci,

"Şu anda etrafımızdaki ateş çemberi ve yaşananlara bakarsak, Suriye, Irak veyahut ticaret savaşları, Çin, Amerika, Rusya... Daha kötü ne olabilir? Türk ekonomisinin performansı inanılmaz bir dayanıklılıkta" ifadesini kullandı.

BİLECİK: “SEÇİMLERİN ZAMANINDA YAPILACAĞINA DAİR ALDIĞIMIZ MESAJLARI TAMAMEN DESTEKLEMİŞTİK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını Bloomberg'e yaptığı açıklamada değerlendiren TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, iş dünyası olarak erken seçimi doğru bulmadıklarını belirterek, "2018 yılının yapısal reformlar ve enflasyonla mücadele yılı olmasını bekliyorduk" dedi.

Bilecik, "Erken seçim yapmak yapısal reform ve enflasyonla mücadele sürecini tamamen ortadan kaldırır. OHAL sürecinde seçim, Türkiye`yi dış dünyada zorda bırakır. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer siyasi liderlerden seçimlerin zamanında yapılacağına dair aldığımız mesajları tamamen desteklemiştik" ifadelerini kullandı.